İlk cevaptan:Yani düşündüğün , bir yönetici olması birkişinin birden çok kişiyi yönetmesi her zaman adaletsizliklere yol açar.Çünkü bir süre sonra mutlaka sorunları göremeyecektir yönetici.Anladığım kadarıyla demokrasiyle yönetici değiştirmekte işe yaramaz.Buna bir çözüm bulmak sanırım imkansız.
Üçüncü cevaptan:Biraz yanlış anladın beni benim demek istediğim daha yalıtılmış ve küçük ölçekli bir koloniyi güçlü gelişmiş bir bilgisayarla kısa vadeli öngörebiliriz.Ama bunla anlatmaya çalıştığım kahinlik değil kadercilik hiç değil. insanın tahmin gücü anlatmaya çalıştığım.Şudur yani eğer bişeyi elinden bırakırsan düşer bunu tahmin edebilir insan bunun gibi daha karmaşık olaylarda tahmin edilebilir ama tam olarak öngörülemez tabiki ve tahmin yapıyorsakta bilimsel temellere dayandırmalıyız o bakımdan söyledim.Geleceği görmek pratikte mümkün olamaz haklısın.
Senin dediğin hücrelerin organizmeya dönüşmesi sencede yöneticisiz bir köy komününü tarif etmiyor mu? aklıma şirinler geliyor.

Bu arada benimle uğraştığın için çok teşekkürler.

Tüm bunları düşüneceğim şüpheyle yaklaşmak zorundayım aklıma birşey takıldıkçada sorarım.