Alıntı:
|
Sen ne anladığını sanıyorsun ki? Bilgisayar ne? Doğa böyle değil anlamıyorsun işte. İnsan biçimci düşündüğün için her şeyi bilinçli tasarım ile açıklayabileceğini farz ediyorsun. İnsanın bilinç dediği şey nedir onu düşün önce sen bırak doğa nasıl oluşmuştur diye ahkam kesmeyi, doğayı öyle tasarımla falan açıklayamazsın. Tasarladığın her şey en çok gelişmiş bilgisayar gibi olur doğal unsurlara veya canlı organizmaya dönüşmez çünkü kendine göre sınır çizip kendine göre tasarlıyorsun.
|
Anlamıyorsun. Zekisin ama akıllı değilsin. Herşeyi zekanla çözebileceğini zannettiğin için hataya düşüyorsun. Bir bilgisayarın tesadüfen oluşma ihtimalinin , bütün yaşamın oluşma ihtimalinden daha fazla olduğunu görüyorsun ama kabul etmek istemiyorsun.
Alıntı:
|
Hazır cevap beklenmez evrenden herşeyi tek cümle veya tek bir şeyle açıklayacak; tembel kafalılıktır bunun adı, inanç da kılıfı.
|
Bunun kılıfı benim için inanç senin içinse tesadüf hangimizin kılıfı daha uygun.
Alıntı:
|
Bu ne işer yarıyor peki o sonsuza dua edince mars a gidebilmeni mi sağlıyor?
|
İnanmaktaki amacım Mars'a falan gitmek değil

Ama inanç insanı, senin, benim sonsuz sandığımı düşündüğün evrenin ötesine götürür (senin inanmaman bunun yanlış olduğunu göstermez, sen benim düşündüğümü göremiyorsun diye bu benim düşünmediğim anlamına gelmediği gibi).
Alıntı:
|
Bütün insanlar sizin gibi düşünseydi şimdi o bilgisayarda yazıyor olamazdın tembelsiniz siz düşünmek yerine hazır fikre inanmayı seçiyorsunuz.
|
Bu ne demek yahu

Sen bilgisayarı yada diğer bütün icatları sadece ateistlermi buldu sanıyorsun.
Alıntı:
|
Tabi galilei ler Bruno lar boşa işkence çekmiş oluyor sizlerin yüzünden hala aynı dinozor kafalar devam etmekte saçmalamaya bilimi biyolojiyi uzmanından değil, şarlatanlardan öğrenmeye çalışmakta gönlünüze göre konuşuyorlar çünkü.
|
Sen bu adamlara müslümanlarınmı işkence ettiğini düşünüyorsun. İslam dininden haberin varmı senin. Hani şu inan ilk ayetinin "Oku" olduğu Kuran' ı biliyormusun. Dünyanın en büyük devrimcileri peygamberlerdir haberin varmı. Bütün cahilliklerin adet haline geldiği dönemlerde insanlara ilmi, ahlakı, insanlığı öğretirler hiç duydunmu.
Alıntı:
|
Tanrı nedir tanımlayabilir misin? Herşeydir,herşeyden ötedir diyeceksin. Ne demek her şey herşey diyince herşeyi anlamış onun da ötesini de anlamış mı oluyorsun? Aklınız almaz tabi.
|
Eğer kastettiğin Allah' sa, hayır herşeydir falan demem. Tanımlama işine gelince ben kendimi bile gerçek anlamıyla tanımlıyamıyorum ki Allah' ı nasıl tanımlıyım. Ama sen kendinide doğayıda dünyayıda tanımlamışsın , herşeyi anlamışsın artık anlaman gerekende bişey kalmamış sanırım. Hoş anlamadığın yerler var onlarada tesadüf değip geçiyorsun anlamaya ne hacet.
Alıntı:
|
Doğada bi defa üçgen yok, çember yok, düzgün daire yok, mutlak sıfır yok, ideal gaz yok bunlar hep bizim sabitlerimiz.
|
Bal peteklerinde altıgenler var. Onlarda Allah' ın bir mucizesi üstelik düzgünlerde
Alıntı:
|
Tanrı neyi istiyor ki madem herşey ise? Evren tanrı tarafından yaratıldıysa tanrı nerede duruyor? Yoktan yarattıysa evren yokken kendi neredeydi? Bir defa evrenin yaratıldığı bir an var ise bu zamanı tanımlar. Zaman ise evrenin kendisinden doğar ondan önce bir zaman olmaz, Zaman saat kaçta başladı diye bir soru saçmadır kendini çürütür.
|
Bunlar senin gibi çok bilmişlerden beklenmeyen sorular? Ben az çok fikir sahibiyim ama muhtemelen sen benden çok biliyorsundur. Allah' ın birşey istediği yok. Birşey istemek için ihtiyaç olması gerekir, Allah' ın bir ihtiyacı yok. Evren Allah tarafından yaratıldı ancak Allah nerde diye sormak çok saçma olur. Çünkü zamandan ve mekandan münezzeh oluşu onun için bir yer isnad edilemeyeceği gösterir. Allah şurdadır diyemezsin o bütün herşeyi kuşatmıştır. Örnek olarak bu soluduğumuz hava nerde demek gibi birşeydir. Zaman olayına gelince zaman sadece madde için vardır Allah' ın yarattığı andan itibaren başlar.
Alıntı:
|
Peki senin o çok övündüğün tasarım yeteneğin beynninin ön lobundaki aktivitelerin birer toplamı ona ne diyeceksin? Bilinci tasarlayan bilinç de neyin nesi? Öyle çelişik şeyler ki bunlar algılayamıyorsunuz. Bilinçli bilgisayar yapıyorsun, hafızası seninkinden fazla görünüyor çünkü pasif. Ama senin unutkan bilincin serbest çalıştığı için o kadar da büyük bilincinle tasarladığın bilgisayarından. Sen yaşamak için bir kişinin tuşuna dokunmasına ihtiyaç duymuyorsun kendi yaşamını sağlayabiliyorsun. E işte belki tanrı da böyledir bizi tasarlamıştır o mükemmeldir biz eksiğizdir. Bu öyle olmuyor ki sen tanrını kendi yerine koymuş, doğayı kişileştirmiş, kişileştirmekle de kalmamış edilgen olarak düşünmüş oluyorsun sadece.
|
Kendi varlığına okadar saplanmışsınki senden daha üstün bir varlığı kabullenemiyorsun. İşte bu yüzden senin bilincini tasarlayan daha büyük bir bilinç senin için çelişki oluyor.
Alıntı:
|
Bir de şurdan bakalım hani çok mükemmelmişiz ya biyolojik olarak. Bunu bilemezsin ki? Evren çok farklı da olabilirdi o zaman gene bir bilinç oluşabilirdi içinde ona göre yaşayan? Neye göre kıyaslıyorsun bunu? Şeklin bu biçimde olmasaydı, başka türlü düşünüyor olsaydın çok saçma düşündüğünü mü düşünecvektin referansınm ne burada?
|
Şöyle olabilirdi böyle olabilirdi. Ama olmadı biz bilinçli düşünebilen canlı birer insan olarak yaratıldık. O olabilirdileri birde farklı açılardan düşün bakalım. Dünyanın sıcaklığı 12 milyon derecede olabilirdi ozaman ne sen neden senin sınırlar arasına sıkışmış aklın olmayabilirdi. Yada ebeveynlerimizden biri daha biz doğmadan ölebilirdi ozaman yine biz olmazdık. İş olasılıkları sıralamaya geldiğinde ikimizde işin içinde çıkamayız.
Alıntı:
|
29 harfi kağıda yazıp havaya savuruyorsun sonra diyorsun adım yazmadı ama benim bir adım var demekki tesadüften öte bir bilinç var. Ne bilinci?
|
Ne bilinci var biliyomusun benim adımı koyan kişinin bilinci var. Eğer senin bir çocuğun varsa yada olursa adını koyarken 29 harfi kağıda yazar ve havaya atarsın artık ne çıkarsa çocuğuna o ismi verirsin. Nasıl olsa sana göre tesadüfen varoldu, varsın adıda tesadüfen olsun olmazmı

Gerçi o kağıtları yazıp havaya atanda bir bilinç sahibidir ama neyse olsun o kadar artık. hale bak İşin içine bir bilinç girmeden çocuğumuza isim bile veremiyoruz
Alıntı:
|
O elementleri 4 milyar yıl bir gezegende karıştır bakalım sulak alanda neler çıkıyor
|
Güneş sisteminde ki diğer gezegenlerde en az dünya kadar yaşlı ve onlardada en az dünyadaki kadar element var o halde orda neden bizimki gibi bir yaşam oluşmamış yahu. Bütün tesadüfler bizim gezegenimizi mi bulmuş. Bırak insan gibi düşünebilen bir canlıyı herhangi birşey olsun tek bir tane ağaç olsun onada razıyım.
Alıntı:
|
Doktor tesadüfen oluşmuş demiyor çünkü rastlantıların mesela o mikroorganizmaların hangi koşullarda nerede hastalığa neden olduğunu tahmin etmeye çalışıyor her hastalığı da tedavi edemiyor bunun adı bilim. Sen şimdi kendi düşünce sistematiğni doktor ile neden kıyaslıyorsun çekil hele bakalım ordan kafan basmaz tıp bilimine senin. ) Neden böyle diyorum? Çünkü senin mantaliten şu herşeyi tek bir nedene bağlamaya çalışmak. Senin bu durumdaki cevabın da şu Allahın takdiri, hasta mı oldun, allah öyle uygun görmüş demek ki. Doktoru ne örnek veriyorsun hastayı tedavi edemeyecek olan senin mutlak yaratıcının iradesi fikrin tıp bilimi böyle işlemez kıvırma. Biz rastlantı derken de rastlantıya inanıp, ona tapınmıyoruz bir evrensel olgudan değişkenlerin bolluğundan ve bilinç dışı ilişkisinden bahsediyoruz sizin gibi her şeyi tek bir hayali kavramın iradesine bağlamadığımız için ağzınıza tesadüfü sakız ediyorsunuz. )
|
Sen beni bilime karşımı sanıyorsun. Ben herzaman bu dünyanın sebeplere göre yaratıldığını savunmuşumdur. Hİçbirşey sebepsiz yere kendiliğinden oluşmaz herşeyin bir sebebi vardır. Ha bu sebepleri bilebiliriz yada bilemeyiz ama herzaman vardır. Cüzzamın sebebi bilinmiyordu ama şimdi biliniyor demekki sebepler herzaman var ama biz bütün sebepleri bilmiyoruz. Sizin bilemediğiniz sebeplerden ötürü tesadüfleri göstermenizi ağzımızda sakız yapmamız bundandır.
Alıntı:
|
Hiç bir tanrıdan da korkmam olduğunu farz etsek de çünkü ben kendimi sorguluyorum en baştan benden büyük güç ne emretmiş umurumda olmaz, varsa da ondan bir şey beklemem bile herkes kendi boyutundan ve kendi eyleminden sorumludur. Ha şu da var tanrıyla da alay edebilirim korkmak yerine beni yargılayamaz bile korkutamaz da. Bir tanrı senin düşündüğün gibi varsa bile ona yasltaklanmaya çalışacağımı sakın bekleme yani. Hatta ben ondan daha fazlasıyım acıyı, çaresizliği, çabayı, amacı biliyorum onun herşeye gücü yettiğine göre sözde insanlık ne demek bilemez gelsin bir aciz olmayı tatsın hiç bir şey bilmeden yaşamanın zorluklarını görsün ondan sonra bana akıl versin yani onun aklına da merhametine de ihtiyaç duymuyorum.
|
Bu sözler tamamen ama tamamen ikiyüzlülüktür. İnsanoğlu böyledir, dünyada iki kuruş menfaat için elini öpmedik insan bırakmaz, ama cenneti istemiyorum bunun için yaltaklanmam der

Hem ikiyüzlü hem riyakarsın. Kafana bir silah dayasalar ayaklarına kapanırsın herkezin ama cehennemden kormuyorum diyorsun. Patronun işten kovmasın diye atmadık takla bırakmazsın anca arkasından konuşursun, işten atılırım aç kalırım diye üçbuçuk atarsın sonra ben korkmuyorum dersin. İşte şimdi kimin yalancı olduğu ortaya çıktı. YALAN söylüyorsun. Maaşına % 100 zam yapsalar bayram edersin eskisinden çok daha fazla çalışırsın ama bütün bu dünyadaki nimetlerin çok daha fazlasına sahip olabileceğin cenneti istemiyorum diyorsun. Sen kendini kandırırsın ancak , bana karşı değil en azından kendine karşı dürüst olda doğruları buraya yazmasanda kendine söyle. Eğer söylüyemiyorsan git bi aynaya bakta yalancı, riyakar, ikiyüzlü bir insanın neye benzediği gör.
Ya insan inanmıyabilir , ama en azından biraz olsun dürüst olur ve derki inanmıyorum ama gerçek olması durumunda çok şey kaybederim. Ben desemki şuan dünyada bir ejderha varsa ben ondan kormuyorum gider dişlerini sökerim ne korkucam yahu. İnanırmısın ? Ben bunu söylerim çünkü gerçekten ejderha olmadığını düşünürüm. Eğer gerçekten varsa sözü benim için değerli olmaz yinede korkmam. Ama gerçekten karşıma bir ejderha çıksa korkmamam mümkünmü. Bu durumda söylediğim yalan olmuyorda iki yüzlülük olmuyorda ne oluyor. Senin üzerine benzin dökseler ateşe vericez seni deseler altına edersin, ama lafa gelince kormuyorum derdin dimi. Ulan korkmıyacak tek bir insan varmı yaa. Yalan söylenirde bukadar mı olur yaa. Sana söyleyecek bir söz bulamıyorum saçma sapan fikirlerinle ve sahte kabadayılığınla sen kendini gösterdin zaten bundan sonra ne denilebilirki.