|
Tapu kadastro müdürü bile olmaması gereken çeneni kapa dedikçe daha çok konuşan "paşa niye ölüyor bu yavrucaklar, sen ne iş yaparsın?" diye sorulunca sinir krizlerine giren ve etrafa hain diye yellenen genelkurmay başkanına:
"neden o çocukları korumadınız, neden baskın yapılacağını bile bile onları yetersiz silahlarıyla o dağın başında yalnızlığa terk ettiniz?
neden baskın yiyen karakola ambulans bile geldiği halde yardım edecek kuvvetler gelmedi?
nasıl oluyor da komutanızdaki ordu, bir ambulansın gittiği yere ulaşamıyor?
o çocukları 'yağmur yağdığı' için koruyamadığınızı söylediniz, askerlik tarihinde bir komutan için bundan daha utanç verici bir açıklama olduğunu sanmıyorum.
bu açıklamadan sonra o bölgedeki karakollarda bulunan çocukların 'yağmur yağdığında' neler hissedeceğini, aklı eren biri size anlatsın.
şimdi onu bunu suçlamayı bırakıp, sizi general yapan bu ülkeye anlatın, neden bir 'kaos planının' parçası olan saldırıları önleyecek tedbirler almadınız, neden o karakoldaki çocukları yetersiz silahlarla, yetersiz imkânlarla orada bıraktınız, neden o çocukların yardımına ambulanstan bile sonra gittiniz.
bütün bu olaya baktığınızda 'ihaneti' nerede görüyorsunuz gerçekten siz; bunları yazanlarda mı, o çocukları korumayanlarda mı?
siz, yapayalnız bıraktığınız, savunmasız koduğunuz, yardım göndermediğiniz, arkadaşları için yiğitçe ölen o çavuşun ve diğerlerinin ailelerine ne diyeceksiniz?
öldü o çocuklar.
söyleyin bize general, kimin yüzünden öldüler, hangi 'hainliğe' kurban gittiler..."
diyerek cesaret ve dürüstlük sembolu olan aydın. Ahmet Altan...
|