Kutlu olsun 1 Mayıs diyerek başlayalım. şöyle ki;"Hurrice tıpkı Kafkas kökenli bir dil olan HAttice gibi aglutine bir dildir, yani sözcükler arka arkaya dizilen son ekler aracılığıyla türetilir, isim ve fiil çekimleri bu ekler ile yapılır; Türkçe'deki sev-iş-tir-e-me-dik-ler-i-miz-den-dir-ler gibi bir tek sözcükle ifade edilen bu durum İngilizce gibi (Hint-avrupa dili) bir dil de en az 12 kelime ile ifade edilir. hurrice'nin Türk dilleri ile olan yakın benzerlikleri ORTAK KELİME HAZİNESİNDEN ÇOK KELİME YAPISI İLE İLGİLİDİR." urartuca ile akrabalıkarı vardır. sana bir sürü kelime yazarım ama inan çok üşeniyorum. ama bakabilirsin aşağıdaki linklere, bir de Ahmet Ünal'ın Hititler Devrinde Anadololu kitap 1'e. Hurri dili Urartuca ile büyük benzerlik gösterir, Hurri dili ne bir Hint-Avrupa dilidir, ne de Sami dili (bkz;
ve de
Hurrian language -- Britannica Online Encyclopedia)
faşizan söylemlerini inan anlamıyorum, her ne olursam olayım anlayacağımı da sanmıyorum. verdiğin bilgiler bilimsellikten çok uzak sadece duygusal kaygılarla yazılmış.(in science ı beleive

) (Türk değilim bu arada).
orgon doğru demiş, ne ırkı bu çağda, karıştık gitti işte..niyet çok önemli niyet. bir de bilimsellik.