Konu: İlişkiler
Tekil Mesaj gösterimi
  #10 (permalink)  
Alt 28-04-2010, 10:10
haz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
haz haz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
NUADA´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Çocuk yapmak istiyorum; ne olursa olsun yaşamayı seviyorum. Yaşamak güzeldir. İçmek, sevişmek, haz almak, bazen acı çekmek bile mutluluk verir. bunu sen istiyorsan dünyaya gelecek çocukta isteyebilir. Belki de istemez? O halde intihar edebilir. Bu ihtimaller üzerinde konuşmak gibi. Belki de hepimiz bir tesadüfler sonucu dünyaya geldik. Neden ya da nasıl olduğu önemli değil, ne olduğu önemli sanırım. Orospu çocuğu da olsak fark etmez. Yaşayanlar için en az bir neden vardır. Mutlu ya da mutsuz; yaşamayı seçtikleri için.

Bazı insanlar bu dünyaya gelmeyi ben seçmedim, bir anlık zevktim gibi hayıflanmalarda bulunurlar. O halde ölmeyi seçebilirler. Bu yüzden intihar edenlere derin bir saygı duyarım.
Sen mesela yaşamayı seçtiğine göre geçerli bir nedenin olmalı. Bunu doğacak çocuk da isteyebilir. Ben böyle iğrenç birdünyaya çocuk getirmem bunu ona yapamam diyorsan. Böyle bi dünya da sende olmamalısın. Haaa değiştirmek güzelleştirmek için mücadele ediyorum diyorsan. Bunu doğacak çocuk da yapa bilir...

Ayrıca ozgen in neden iki cins eleştirisine katılıyorum... Hazlarda sınır tanımıyorsan, özgürlüklerde. Partnerlerde de (ya da tercihlerde) kısıtlama koymamalısın. Yoksa çelişirsin...
Çocuk yapıp yapmamamın bu dünyanın iğrençliğiyle bir alakası yok. Dünyanın şu anki haliyle alakalı bir sıkıntım yok, ideolojilerle aram hiç yok. Son yazdığın cümleye de katılıyorum, tercihlerde de sınır tanımıyorum, heteroseksüel ilişkiyi şart koşmuyorum. Tabi bunlar problemi çözmeyecek.

Sen ya da siz, her ne demem gerekiyorsa, daha önce yaşadın mı? İnsanların yaşama hakları için sorgulama yapıyorsun, bunun içine çocuk ya da bebeği de katıyorsun, sen daha önce hiç yaşadın mı? Bu derece büyük bir yaşam zevki aldın mı? Hayatında kendi kararlarını verebiliyor musun, özgürmüsün, hem ilişkiler hem de aile konusunda özgür müsün? Bahsettiğim ilişki modelini oturtabiliyor musun hayatına, mutluluktan ağlayacak kadar mutlu musun? Eğer değilsen, en azından bu sorular bir an olsun duraklama yaratmışsa, ilerde büyük değişimler yaşayabileceğine inanıyorsan, ben de diyorumki şu an için her yaptığın çocuk senin dünyaya getirdiğin bir piyon olacaktır, onun üstüne öyle bir çökeceksin ki, onun hayatını mahfedeceksin. Güzelleştirdiğine inanırken mahfedeceksin. Eğer dediğim derecede özgür ve mutlu bir yaşam sürseydin, çocuk dünyaya getirmeye ihtiyaç duymama fikrinin ne olduğunu daha iyi anlayabilirdin ve uzunca bahsettiğim ilişkiler/cinsellik üzerine daha çok söylerdin, çünkü herşeyin kilit noktası orası.