Tekil Mesaj gösterimi
  #156 (permalink)  
Alt 23-03-2010, 21:17
NUADA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
NUADA NUADA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
nothing
Alıntı:
Merhaba öncelikle.
"Beyin kırıntısı"ndan bahsediyorsun da, ilkokulda gördüğün coğrafya, biyoloji derslerinde bile Tanrı'nın gereksizliğinin belli olduğu gibi bir saçmalıkla geçiyorsun karşıma.
Bir kere sende o beyin kırıntısının birazı olsaydı, Tanrı'yı, ilkokulda gördüğün coğrafya veya biyoloji derslerinde aramazdın.
Ha, sorgulama meselesine gelince, arkadaşım, anlama özürlüsün(üz) galiba, inanan insan sorgulamaz, çünkü inanan insan sorgulayacağı kadar sorgulamıştır, sonra inancını güçlendirmiştir. Azıcık aklını kullan be arkadaşım. Benim ne demek istediğimi inanan insan anlar, senin gibi dinsizler değil.
Allah'ım bana akıl fikir veriyor çok şükür; 18 yaşında bir fen lisesi öğrencisiyim, benden en az 10 yaş büyüksünüz her biriniz, ama aklım daha çok çalışıyor neden acaba? Ayrıca dinimi sizin gibi dinsizlere alay konusu etmemek için buradayım zaten. İbadetim de sana kalmaz. Beş vakit namazımı kılarım çok şükür. İnancıma saygım sonsuz. Ama inancı olmayana saygım yok. Olmaz da. Git şeytana tap, puta tap, ama "inancım yok" diye fink atma ortalıkta. Neyse, doğru yolu bulan bulmuş zaten, bir yararım olduysa ne mutlu bana, hadi Allah akıl fikir versin.

Not:"paropaganda" değil; "propaganda". Konuşmayı bilsen biraz da tam olacak da..
Doğru yolu bulduysan oraya doğru yardır arkadaşım burda ne işin var?
Yav bırak bize doğru yolu göstermeyi falan, tanrın böyle istemiş işte sen işine bak. Beş vakit göt korkunu hatırla. Git yalvar. Seni cennette ağırlasın. Keyfine bak bizim için endişelenme. Ayrıca şu cennet betimlemelerini de bilmem fark ettiniz mi? Altından nehirler akan evler, sonsuz zevkler, altından kapılar falan falan...
Bütün bu imgesel şeyler somut bi şekilde dünyada mevcut bulunan şeyler yani bir fenomen değil mi? ama daha sönük kalır tabi cennete göre.. Bu özendirici olması için yapılmış bir şey değil mi? Üstelik orjinal bile değil,dünyanın daha gelişmiş bir modeli gibi buna rağmen oldukça başarılı insanlar üstünde
Sonra huriler falan.. ya da eşiniz her neyse..
Cennette üremeyi mi düşünüyorsunuz. Ya da sevişmeyi..Onlar dünyaya özgü şeyler değil mi..Cinsel hazın üremeyle, soyunu sürdürmeyle ilgili bağlantısını biliyormiyor musunuz.. ya da hani zina yapmak günahtı hurileri becerince olmuyo mu günah bre gafiller bu ne yaman çelişki.

Ayrıca ne doymak bilmez iştahınız varmış her şeyin (haz,yaşamak,mutlu olmak) sonsuz olmasını istiyorsunuz. Sonsuzluk sıkıcıdır bilmiyomusunuz. Dünya da keyfinize baksanıza. Ne iştah varmış be kardeşim..
Umarım her şeye sahip olursunuz ve sonsuza kadar...(Bu bi beddua sayılır aslında ama ne yapayım siz öyle istiyorsunuz ) Ayrıca size saygı duymuyorum. Siz cennete gidin arkadaşım , Bizi yanınıza almak zorunda mısınız. Kafana göre takıl işte namazını kıl, cennete biletini al. Hani islamda zorlama yoktu, karışma bana. Cennet istemiyorum ben senin gibi. Anlatma bana..
Aziz nesin zamanında bi hikaye anlatmıştı:
Bir çocuk babasına sorar.
- Baba müslümanlar savaşlarda ölünce cennete giderler değil mi?
-Tabiki yavrum sorduğun şeye bak.
-Peki baba iki müslüman devlet birbirleriyle savaştıklarında (iran-ırak, ırak-kuveyt...ve daha biçokları) hangi taraftakiler cennete gidiyorlar?
-Sus bakiim nasıl konuşuyorsun sen. Çarpılıcaksın...(çocuk sindirilir..)
Bir şeye inanmak, tapmak,korkmak ne kadar acizce geliyor. Ve bi çokları korktukları için inanıyor.
Bütün dinler koca bi tehdit üzerine kurulmuş.
Neyse asıl söylemek istediğime geleyim
Bütün bunlara bütün benliğinizle inandığınızı söylüyorsunuz.doğrudur...çok güzel, bu sizi mutlu ediyordur.
Ama ya yoksa? (inanmak ya da inanmamak bi tercihtir.) Ama ya yoksa. Hiç bu ihtimalı düşündünüz mü? Çünkü bunu sorgulamanız bile yasaklanmış. Yani size aktarılan bu virüsün savunma mekanizması bile var.Fark ettiniz mi? İstediğiniz kadar inanın bişeyi sırf inandığınız için var edemezsiniz.
İnsan neye inanmak isterse inanır bunda bi yanlışlık yok. Özgür iradesidir. Ama yaşadığımız yeri bi düşünün annenizi babanızı ailenizi kimden öğreniyosunuz bütün bunları.. yoksa nüfus cüzdanızda yazdığı için mi müslüman doğduğunuzu zannediyorsunuz ya da hangi inanç sistemi ise işte...

Benim şahsen hiç bi ruhani varlık,inanç sistemi, tanrı vb. gibi bişeye ne inancım ne de ihtiyacım var. Şimdi bana bu tip şeylerin varlığını bile kanıtlasanız. Ben yine özgür irademle ona karşı dururum. Beni yaratmış olsa bile birileri, kimse beni aciz düşürecek bi konumda olamaz. Reddederim yine kendilerini. Dünyaya gelmiş olmamın ya da varlığımın nedeni, birileri ya da bişeyler olabilir. Ama bu şey artık benimdir ve özgürdür. En fazla geri alınabilir. Bu şeyler hiç bi duruşumu değiştiremez.

Yaratılışta bile bir çok sorun var. Tanrı neden yarattı.
-Kendi kudretini görebilecek bir ayna. Ve insanların onun büyüklüğünü,görkemini,yadedecek birileri,inanacak.
Ne kudretmiş be azizim. Her kudrete sahip ama kendini görebileceği bir aynaya, ya da ona inanacak aciz yaratıklara ihtiyacı var. Bunlar için mi yaratıldınız. Hangi mükemmel akılın buna ihtiyacı vardır. Yoksa biraz acizlik mi var onda da.
Madem yoktan var olmuş tanrı
Yoktan var olmadan önce nerdeymiş?
Mükemmel olan bişey, bi kudret insanlarla oyun oynamak için mi yaratmış ne gerek varmış. Kendi varlığından mı sıkılmış. Tek başına kalamayacak kadar acizmiymiş yoksa tanrınız.
Bazılarınızı cennete gönderip sonsuz mutluluk verince, yada cehenneme gönderip büyük bi azap yaşatınca ne oluyomuş.
Bütün bunlar ne kadar anlamsız farkında değil misiniz?
Ya da siz böyle devam edin ne de olsa sizin seçiminiz.
Ben kendimi seçiyorum...