Alıntı:
Kali´isimli arızadan alıntı
Sn. maviagac, kime inanırsan inan, istersen gül, istersen ağla.
Hatta bana 'saddamist' etiketi koy. Eline sağlık, kendini içinde bulduğun etnik grubun, dinin parçası olarak gör ve "zavallı biz, bak bize naapyolaa" muhabbetti yap. O muhabbetin allahını yapan yahudilerle Kürtlerin böylesi bir işbirliği yapmasının arkasında belki bu benzerlik yatar, kimbilir? Kürt milliyetçisi olacaksa bu sitenin, niye Kemalisti, hatta bozkurtu olmasın.
WHO'ya inanmanın sebebi senin işine geldiği için, ben sadece alternatif bir gerçeği göstermesi bakımından ilginç bulduğum için, oturup bir yazıyı tercüme ettim. Ben Halepçe'de ne olduğunu tam bilmiyorum, sen ise kesinlikle eminsin; aramızdaki farklardan biri. Kendini Kürt halkının bir parçası olarak görüyorsan (ki kürtçe laflardan imza yapmandan belli) 1915 Ermeni soykırımının parçası katil Kürtler adına bir özür borcun var herşeyden önce.
Bir de aydınlatayım, geçmişte olan soykırım, vahşet, haksızlıkları sebep gösterip kar çıkarmaya çalışanlara 'soykırım pazarlamacıları' denir. En iyi örneği İsrail'dir.
|
Geri kalan kısımlara cevap vermiyeceğim; ancak, şu altıntılanan yerleri yazarken ciddi ciddi düşündün mü Kali? Kendini Kürt halkının parçası olarak görmenin başlı başına ne gibi bir sorun teşkil ettiği bir yana, yalnızca Türkçe yazan biri için de ''kendini Türklerin bir parçası olarak kabul ettiği''ni söylememek için ne gibi bir mazeretimiz olabilir?
Ermeni soykırımı adlı tarihsel gerçekliği kabul etmemiz, özür dilememiz gerektiği gibi otomatik bir sonuç doğurmaz; zira, bu tarz olaylarda dile gelen özürlerin tartışmalardaki resmi bağlayacılığı bir yana içeriksiz/öznesiz/failsiz davranışlar olduğunu düşünüyorum. Aslolan katliamları kabul edebilmektir. Kürtlerin özür dilemesi teorisinde hep tuhaf bir savunma refleksi seziyorum, arkasında ''türkler soykırım yapmaz'' diyenlerin türettiği.
Son cümlense felaket. Ortada ısrar ve inatla reddedilen bir tarihsel yaşanmışlık varken mi insanlar bunu suistimal ediyor? Peki bunun için önce soykırımın bu ülkede de resmi olarak tanınması lazım değil midir?

Mey kasemi kırdın yere vurdun Tanrım
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrım
Gül renkli şarabım yere döktün tekmil
Zannım budur ki sen de sarhoş oldun Tanrım...
Hayyam...