Konu: nihilizm
Tekil Mesaj gösterimi
  #16 (permalink)  
Alt 19-03-2010, 06:03
eylül.iü eylül.iü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kendiolog

Alıntı:
lunatic´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Nietzsche nihilist değildir,ayrıca hitap ettiği kesim pek de azımsanacak gibi değil,en popüler filozoflardan kendisi.Ama bunun sebebi ne kadar düşünceleridir,ne kadar anlanmışlığıdır bilemiyorum.Bunun daha çok ilginç,pek ilginç karakter özelliklerden olduğunu düşünüyorum.
Nietzche(Tanrı Öldü-hep garipsemişimdir bu tümceyi - sloganıyla anılan filozof) nasıl nihilist değildir bunuda nerden cıkardın?Nietzche toplumsal değer ve normları tümüyle inkar eder.Sofist Gorgias'ın ortaya koydugu nihilist fikirleri dahada sivrileştirmiştir hatta.Yani baba bir yoksayışçıdır.Anarşizm'in temelini olustuan unsurlardandır fakat çok sayıda nihilist yoktur dünya ülkelerinde en azından anarşistler kadar yokturlar.
Nietzsche,nihilizmi bir bataklık olarak görür.Çoğu insan bundan Nietzchenin nihilist olmadıgını çıkarır bunu da nihilizme karşı fikirler de ortaya koydugu tezini atarak yaparlar.Nihilizm ona göre bataklıktır çünkü Nietzche her insanın psikolojik tedavisini kendinin yapamayacagına kanaat getirir yani hiçlik teriminin fazlalastıgı hayatın hatta hiç diye anılan hayatın insanlara olan nüfuzunun agır olacagını düşünür.Yani ben bunu düşünmenin nihilistliğe aykırı bir tarafını görmüyorum varsa dahi bu, o kişinin nihilist olmadıgını göstermez, haklı bir söylem olarak görüyorum üstelik.

Konu eylül.iü tarafından (19-03-2010 Saat 06:06 ) değiştirilmiştir..