Alıntı:
perispiri´isimli arızadan alıntı
ulan ne kırımmış bu boyle.keşke gerçek olaymış diyesim geliyor..Türkler ermenilerin soyunu kırdı ve de yeryüzünde hiç ermeni kalmadı flan denmesi fena olmazdı sanki 
|
ha diyesin gelmiş ha yapmışsın...fark?...hiç...aynı sonuç-aynı kapı-aynı kırım...
ama sözü geçenler insan...anne karnındakinden tut yürüyemeyen yaşlı nineye kadar...farklı farklı...insan...tanıdık geliyor mu bu kavram...insan...herkes gibi...ve de herkes kadar insan...belki herkesten daha da fazla insan...
karpuzdan kıyımından bahsedilmiyor...insanların yaşadıkları sözkonusu...sözü de konuyu da bıraktım,yaşananlar bunlar...sen yaşanmadığı için üzülsen de yaşananlardır bunlar...
birebir şahit olmuş bir pira xece'miz vardı...köyde kürtler ve ermeniler bir arada yaşıyormuş...ikisi de yeni gelinmiş o zamanlar aynı köyde...ve yakın arkadaşlarmış...arkadaşı giderken gizlice 'biliyorum öleceğim,bari altınlarım senin olsun!' deyip durmuş,pira xece ona teselli verebilmiş sadece...sonra götürmüşler onları...bir daha da haber yok...ve köyden gitmeye direnenleri bir eve koyup evi yakmışlar...bir kö
prü var köyün hemen önünde,o kö
prüden kaç insan nehre atılmış bilen yok...ama gören çok...dur demeye de kimse cesaret edememiş...susmuşlar sadece...aptalca-korkakça bir sessizliğe gömülmüş köy...geride feryatlar kalmış kulaklarda...onlarca yıl-ölüm döşeğinde bile dinmeyip son söz olup dile dökülen bir acı-utanç...
ki bunlar küçücük bir köyden olanlar...ve en uzun yaşayan tanıktan geriye kalanlar...diğerlerini de düşün artık,kıyım düşlerinden fırsat bulabilirsen tabi...ah pira xece yaşasaydı da bire bir onun sözlerini yazsaydım şuraya...
devletinin resmi tarihi mi tanıklar mı...ben insan sözüne-yaşanan acıya yani tanığa bakarım...
mutsuz olmana gerek yok...ataların -işbirlikçi çoğu kürdün de desteğiyle- içinde bir şey kalmasın diye yapmışlar tüm canilikleri...inanmiyorsan azıcık araştır...ama resmi tarih kaynaklarından değil...