Tekil Mesaj gösterimi
  #58 (permalink)  
Alt 10-03-2010, 22:24
BlackMystery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BlackMystery BlackMystery isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Eğer Bir göktanrı inancına sahipseniz ve ilahi dinlerden herhangi birine inanıyorsanız müslümanlıkta gördüğümüz gibi " yalnızlık sadece allaha mahsustur." Türkiye şartlarına göre baktığımızda çoğunluktansanız yalnız değilsinizdir. Dinler hiç sorgulanmadığından, direk kabul edildiğinden bir dine inanıyorsanız yalnız değilsinizdir.
Eğer bir tanrıya veya bir dine inanmıyorsanız o zaman yalnızsınızdır. Çünkü sizi anlayabilecek çok az insan vardır. Ve bu insanlar kimi zaman hayatınız boyunca karşınıza çıkmaz. Çoğunluktan olmadığınız için yalnızsınızdır.
Fakat bana göre bir tanrı inancı zaten insanın yalnızlığından doğmuştur. Sözde konuşacak bir hayal, yardım dilenicek bir hayal düşüncesiyle oluşmuştur. Günümüzde istisnasız her insan bir maskeyle dolaştığı için ortalıkta kimse kimsenin gerçek yüzünü bilememekte. O yüzdendir ki kimileri yalnız olmadığını iddia etmekte. Ama bir gün maskeler düşünce herkes yalnızlığını kabul edecektir. Çünkü herkes birbirini yalnız bırakacaktır. Her insanın dünyası farklıdır. Ve farklı dünyalar her zaman yalnızdır.

Kalbimde Başka Bir Dünya Taşıyorum...