Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)  
Alt 10-03-2010, 08:26
Kayıtsız Üye
Guest

Standart Devlet?

Anarşistler!

Otorite istemiyormuşsunuz. Efendileri reddediyormuşsunuz. Devlet ahlaksızmış, hırsızmış, zorbaymış. Neden bahsediyorsunuz? Devlet olmadı diyelim. Kim koruyacak sizi haydutlardan, katillerden? Kim koruyacak kadınları tecavüzcülerden? Hırsızlardan? Paralarınızı nasıl saklayacaksınız? Dininizi milletinizi kim koruyacak. Siz evinizde rahatça uyurken böyle bağırmak kolay! Ya devlet olmasaydı?

Ya olmasaydı devlet?

Dinleyin insanlar!

Soruyorum size haydutu kim yarattı? Neden hırsız oluyor o insanlar? Neden fakirler? Mülkiyet olmasa fakirlik olur muydu? Hırsızlık olur muydu? Senin olmasaydı o tarlalar topraklar, benim olmasaydı bu ev onun yerine bizim olsaydı her yer, hepimizin, kim olacaktı hırsız?

Devlet malimizi koruyor diyorsun? Hani nerde? Hangi hırsızlığı engellemiş devlet? Bizatihi kendisi çalıyor hala. Ben çalıştım emeğimi çaldılar, sen çalıştın emeğini çaldılar. Her gün her zaman hatta su anda bile çalıyorlar. Adına asgari ücret diyorlar, vergi diyorlar. Karnı aç hırsızdan sakladığınız paralarınızı her an çalıyorlar. Yaptıkları aynı. Neden birisi kutsal da diğeri aşağılık?

Sana diyorum insan! Sokaklarda paranı çalan hırsız devletten ve onun sahiplerinden daha ahlaklı. Yaptıklarını dosdoğru yapıyorlar fakirler ve çalıyorlar. Ahlaklı olmak için devlet mi gerekiyor? Devlet mi koruyor sizin ahlakinizi? Devlet olmasa ahlaksızlık alır yürürmüş. Asırlardır var devlet çok mu ahlaklı bir toplumda yaşıyorsunuz simdi? Sen iyilik dediğini devlet emretti diye yapıyorsan kötülükten devlet diyor diye kaçıyorsan, sen ahlaksızın önde gidenisin! Kar zarar hesabıyla ahlak olmaz. Sen kendi ahlaksızlığını devleti kutsallaştırarak onun aracılığıyla meşrulaştırıyorsun! Yazıklar olsun sana!
Sen içinde en büyük ahlaksızlığı barındıran ama devletten korktuğun için hareketsiz kalansın! Senin paranı çalan hırsız daha ahlaklı senden üstelik cesur da. Kötü olduğu için kötü. İki yüzlü değil. Sen, otorite devlet istedi diye yapan! Hiç bir değeri yok yaptığın iyiliğin. Sana emir verdiler sende yaptın, daha ahlaklı değilsin hırsızdan.

Otorite olmasa ne oldurdu kadınlarımızın hali diyorsun. Kim koruyacak onların ırzlarını? Şunu bilin ki kadınlarınızın ''ırzı'' onların ''sizin kadınlarınız'' olmasından sonra tehlikeye düştü. Siz önce toprakları sahiplendiniz, sonra kadınlarınızı mal haline getirdiniz. Alıp satıyorsunuz onları? Fahişeye ahlaksız diyorsunuz. Bir fahişenin cenazesine kimse gitmez tecavüze uğrayan birinin cenazesine kimse gitmez küçücük köylerinizde bile ama siz bu kadınla beraber olanların ona tecavüz edenlerin cenazesine gidersiniz! Evet!Peki bu kadının tek sucu altta kalmak mi? Siz fahişeden daha ahlaksızsınız!
Irz dediğiniz şey sizin olan eşyayı başkası kullanmasın istemenizdir daha fazlası değil. Devletiniz mi koruyacak kadınları? Kadınları kim koruyacak otoriteden? O değil mi en büyük ırz düşmanı. O değil mi binlerce erkekten oluşan orduları yollayan kilometrelerce öteye, kadınların ırzına geçsinler diye? O değil mi kadınlara kimin sahip olacağı haklarını düzenleyen. Korkuyorsunuz devletsizlikten korkuyorsunuz fabrikalarınız yok olacak topraklarınız çalınacak ayni sebeplerden korkuyorsunuz. Kadınlarınız sahipsiz olacak onlar sizin maliniz olmayacak!

Devletim olmasa sizi kim korur katillerden diyorsun! O kadar korkaksın ki devlet olmadan başkasını öldürmeyeceğine bile güvenmiyorsun! Herkesten korkuyorsun. Sanıyorsun ki yan komşun seni devlet yasakladığı için öldürmüyor. Sanıyorsun ki en yakın arkadaşın aslında karını arzuluyor. Devletin kendisi en büyük cani! En çok o öldürüyor. Devlet değil mi kitleleri silahlandıran. Devlet değil mi birileri zengin olsun diye savaşlar açan. Kim devletten daha çok insan öldürebilir bu dünyada? Devlet olmasaydı kimi öldürecektin sen? O halde otorite yokken nasıl senin canın daha çok tehlikeye düşebilirdi şimdiden?

Devlet sizin inanma hakkınızı bile elinizden aldı. Devletten izin almadan bir dine inanamazsınız siz. Onlar dini yüceltir derki allahla kul arasina kimse giremez, ama kendisi hep ikinizin arasındadır.

Milletimiz diyorsun! devlet koruyor! Soruyorum sana millet nedir? Senden bir kilometre ötedeki insan farklı milletten der devlet, senden binlerce kilometre uzaktaki insanla ayni millettensin! Düşün artık, Sana bir masal anlattılar millet diye. O müthiş zenginlerinizin büyük devlet adamlarınızın kaçı o yazdıkları masaldaki gibi yaşıyor? Sana bir şey söyleyeyim: Dünyadaki tüm zenginler aynı hayatları yaşıyor aynı giysileri giyiyor aynı yemekleri yiyor hepsi farklı milletten olsalar da.
Ama hepsi konuşuyor kendi milleti adına istisnasız. Sizi öyle bir keklediler ki bu masal olmadan kendinizi ifade edemez hale geldiniz. Bu masal için komşunuzu öldürürsünüz siz! Ve kendinize ahlaklı dersiniz.

Eğer sen rahatça uyuyorsan evinde uyanmanı öneriyorum sana. Çünkü güvende değilsin. Peşinde biri var, o senin mallarının peşinde. Irzının peşinde, hayatının peşinde. O ki her an girebilir evine alıp götürür seni. Sana işkence edebilir, seni öldürebilir, eline bir silah verip istediği gibi birilerini öldürmeye yollayabilir.
Ve de kimseye hesap vermez.
Onun adını biliyorsun sen!