yok
aziz türk milleti ve müslüman ve müslüman olmayan, inanan ve inanmayan aynı çatı altında hasbel kader yaşamak mecburiyetinde olduğumuz, temelde benim inancıma göre görüşüne karşı saygılı ve küfretmediğim ve küfretmeminde yasaklandığı insanlar.nedir bu kavga .neyin mücadelesi.amerika ,iran şu bu .banane .efendim sen çok saf biriymişsin dediklerini duyar gibiyim.ben ne dinimi reddediyorum ne içkinin haramlığını nede içki içiyorum.anlayışı geniş insanlara ... fakat kardeşim şeriat dediğiniz şey kuranın hükümlerimidir yok sa kendi kendinize üzerlerinize sanki vazifeymiş gibi şeriat getiriyorsunuz kuranın hükümlerini siyasal sistemde uyguluyorsunuz.hangi hak ve yetki ile .peygambermisinizki haddi aşmayacağınızdan eminsiniz ki sürekli bu kanunları başkalrına uygulamaktan bahsediyorsunuz.daha siz nefsinizi ne derece terbiye ettinizki.hangi evliyadan duydunuz şu had cezasını uyguladığını.ki peygaberimiz dahi uygulamamak için ne kadar uğraşmış vaz geçirmek için türlü türlü sorularla ifşa etmesini istememiş ne varki kaderin cilvesi onu buna zorlamış.tabiki allah herşeyin en iyisini bilir.fakat peygaberimiz bu tür işlemleri çok şahitlere bağlamış ve bunu isbat etmesini istemiş isbat edemeyene çok ağır cezalar öngörmüştür.toplumda günahların söylenmesini istememiş günaha tövbe yolunu açmış allahtan af dilemeyi ölünceye kadar kapatmamıştır.kul hakkı istisna hangi günahı işlerseniz işleyin samimi olarak yaptıklarınızdan pişman olmanız affınıza vesile olacaktır allah katında.kul hakkını ise bizzat gidip hakkı olana teslim etmeniz gerekmektedir.allah dahi kulun arasına girmiyor .hakkı olan alsın ve alamadı ise ben ahirette onun hakkını alıp vereceğim diyor.peygamberimiz bir harpten dönüşünde küçük cihaddan büyük cihada dönüyoruz diyor.nedir yani insanı kendi ile mücadelesi ve toplum içinde diğer insanlarla olan ilişkisindeki düzgünlük diyor, mana itibari ile.lütfen vadaşlar yapmayın kavga etmeyin herkes kendi inancını sonuna kadar yaşasın. saygı duyalım.
|