her ne kadar bazı zamanlar benzer düşünsem de aslında bazısını açıklamak son derece kolay. ben kendi üzerimden anlatmaya çalışayım
-Yere düşen her şey ulaşılması en zor köşeye yuvarlanır. (kalkıp almaa üşendiğim için hep en uzakta gibi gelir. dibime düştüğünde ise elimi uzatıp almama an meselesi olduğu için "amanda ne güzel dibime düştü diye düşünmem bile)
-Ne zaman arabamı yıkasam yağmur yağar, yağmur yağacağı için arabamı yıkamadığımda yağmur yağmaz. (açıklanamaz bir durum, meteorolojiden takibetmek gerek

)
-Reçelli bir ekmeğin yere düştüğünde reçelli kısmının yere gelme olasılığı yerdeki halının değeriyle doğru orantılıdır. (yok ya, hep yere gelir, değeri ne olursa olsun)
-Özür dilemek, izin almaktan daha kolaydır. (kime göre bu

)
-Uyuyan bir bebek, anne babası uykuya dalınca uyanır. (anne-baba uyanıkken bebeğin uyanması önemli olmadığı için göze batmıyor olmasın sakın)
-Bir şey tamir ederken elin tamamen yağlandığında burnun kaşınır. (ben bunu şöyle değiştirebilirim, parmağının ucu bile yağlansa burnun kaşınır ve mutlaka sen elindekini unutup burnunu kaşırsın. amerikan filmlerindeki sevimli sahneler başka nasıl olabilirdi ki)
-İnsanların seni seyretme olasılığı düştüğün komik durum ile doğru orantılıdır. ( e şimdi yere yuvarlanıyosan görülmeme ihtimalin de yok ki)
-Yanlış numara çevirdiğinde çevrilen numara kesinlikle meşgul değildir. (meşgul çalsa yanlış numara olduğunu nerden anlıyorsunuz)
-Gırgır geçmeye başladığın anda patron kapıda görünür. (bu oluyo galiba bana da

ama itiraf ediim özellikle ense yapmalarımın sıklaştığı zamanlara denk gelir) günde 3 saat yapıyosan bunu e b ara eline çarpar herhalde)
-Sıkışık trafikte şerit değiştirdiğinde, terk ettiğin şerit daha hızlı akmaya başlar. (hımmm, bak bu kaçınılmaz )
-Bir makinenin çalışmadığını ispat etmen gerektiğinde kesin çalışır. (bu da oluyooo, hem de baya sık. tesadüfle açıklanamayacak kadar sık)
-Kaşıntının şiddeti ulaşma zorluğun ile doğru orantılıdır. (kedi ulaşamadığı ciğeri daha tatlı sanırmış)
-Ayağınıza tam oturan bir ayakkabı kesinlikle mağazadaki ayakkabıların en çirkinidir. (alasım yoktur da ondan alamıcaamı güzel sanırım. zaten zorla çıkmışım alışverişe, bitse de gitsek. tam bunun mavisi olsa alırdım aslında güzel gömlekmiş derken görevli maviyi çıkardığında mavinin de bi boka benzemediğini düşünürüm)
-Herhangi bir şeyi beğendiğinizde derhal üretimden kaldırılır. (beğenmeseniz de hemen üretimden kaldırılıyo da siz farketmiyosunuz bence)
-İşler yolunda gittiği zaman mutlaka bir terslik vardır. (bu bir türk inanışı sanırdım

çok güldüm kesin başıma bişey gelicek)
-Aradığınız şeyi baktığınız en son yerde bulursunuz. (aradığım şeyi hala bulamamışsam o son yer aslında son yer olmaz /veya aradığım şeyi ilk baktığım noktada bulsam zaten aradığım bir şey olmazdı)
-24 tercih yaparsın istemeden yaptığın tek tercih gelir. (bu tuttu

ama eminim diğerlerinden de tutsaydı bunu niye yazmışım ki ben diye kafayı vurabilrdim duvarlara)
-Siz sınavlara istediğiniz kadar çalışın, sonunda her zaman çalışmadığınız bir yerden çıkacaktır! (hoca lafı olacak da.. demek ki herşeyi çalışmamışım)
-Ne zaman sınavlara çalışacak olsanız uykunuz gelir, sınavdan sonra uykunuz açılır. (e bahane lazım, çalışasım yok napiim, aslında burda uykunun suçu yok)
-Dakikalarca beklediğin otobüs sen tam sigara yaktığında gelecektir. (bunu da açıklayamam, hatta bazen gerçekten otobüs gelsin diye sigara yaktığım olur

)
-Sigara dumanı herzaman sigara içmeyen kişiye doğru gelir. (bana gelse de farketmem ki, mis gibi içime çekmeye devame derim)
-Ne zaman sınava girmeyecek olursan o sınav çok kolay olur. (girmiyorum ya ondan, stresinde değilim filan. yine benle alakalı yani)