16-02-2010, 09:40
|
|
White Cloud Over The Sky
|
|
|
|
Alıntı:
yigit´isimli arızadan alıntı
sanat, sanat için yapılır, para için yapılmaz.
para için yaptığını düşünen varsa, o sanatçı değildir, satıcıdır.
manavda portakal satmaktan bir farkı yoktur - portakalı kendi üretiyorsa -
konserlere gidin ama konser görüntülerine para vermeyin.
sanatçı gerçekten iyi bir iş yapıyorsa, bunun için reklamını illaki yapacak ama, sadece albüm zamanlarında piyasaya çıkıpta, şunu yaptım bunu yaptım demenin yerine, kendisinin oralarda bir yerde olduğunu bizlere hissettirmesi gerekir diye düşünüyorum.
ayrıca bu albüm faslı zamanında haftasonu programlarından tutun da, gece haberleri, müzik programları, talk showlar ve daha bir sürü yere çıkıpta "benim albümümü alın" gibisinden bilinç altı bir uygulama yapılmasına karşıyım. iki, üç tane adam gibi program seçersin gidersin konuşursun. bunu magazin seviyesine indirirse, ben bundan sadece dediğim gibi "duygusal" anlam çıkarırım.
gerçekten bir şey yapmayacaklarsa, kendilerini diğerlerinden ayırmayacaksa, sıradan olacaksa, hiç uğraşmasın yapsın bir dım tıs şarkı baksın keyfine... ben de gerçekten müzik yapanları, yapmaya çalışanları destekleyeyim.
sanatı para için yapıyorsa hiç yapmasın.
.
|
ee naparsın burası kapitalist bir dünya... para herkese lazım... kafamızdaki ütopyalar dünyanın düzenini değiştirmiyor. sırf senin gibi kompleksliler fazla kaprisli diye adamın ağzı mı kokacak... sanat para için yapılmaz diyorsun, kapitalist dünyadayız, para için sanat yapan sanatçıları eleştireceğine, onları bu yola sürükleyen düzeni ve sistemi eleştir. ha ikisinide eleştiririm diyorsan, isanatçıyı eleştirme sadece düzeni ve sistemi eleştir... severek yaptığı işi tabiki hayat standardını yüksek tutmak için kullanacak... bu dünyada sanatta mal kadar metadır. ne yazıkki bu böyle. ama bunun böyle olmasını sevmememize rağmen, elimizde düzeni devirecek güç yoksa, tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacağız... tabiki fikir belirtmekten hiçbir zaman kaçınmayacağız ama kapitalist dünyada tek kişilik anarşizm olmaz, oluyorsa da olmaz...
Konu illyanarch tarafından (16-02-2010 Saat 09:44 ) değiştirilmiştir..
|