07-02-2010, 18:06
|
|
Arıza
|
|
|
|
Berivan'a polis komplosu
Neyse siz ergen ogrenci argonuzla konulari sulandirmaya devam ede durun, ben de bu arada haricten gazel okumaya devam edeyim...
Alıntı:

Berivan'a polis komplosu
Batman'da gösteriye katılıp polise taş attığı gerekçesiyle 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan 15 yaşındaki Berivan S. önceki gün annesi Meryem S. ile cezaevinde yaptığı açık görüşte görüştü.
Görüşmede annesine küçük bir kâğıtla not veren Berivan, 'Polisler yüzümü puşi ile kapatıp resim çekti. Korkudan söylemedim' dedi.
Batman'da 9 Ekim 2009 tarihinde düzenlenen bir gösteriye katılıp, polise taş attığı gerekçesiyle tutuklanan ve hakkında Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Berivan S. (15) önceki gün annesi Meryem S. ile cezaevinde görüştü. Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yapılan açık görüşte, cezaevinde kaldığı odasında daha önceden küçük bir kağıt parçasına yazdığı notu annesi Meryem S.'ye verdi. Kendi el yazısı ile annesine verdiği notta Berivan S. dosya kapsamında yüzü kapalı olarak konulan resminin polisler tarafından yüzü puşi ile sarılıp çektirildiğini belirtti.
'KORKUDAN HER ŞEYİ KABUL ETTİM'
Notun tamamından ise Berivan şunları belirtti: 'Polisler puşiyle kapatıp -çekilen- resmi dosyaya koydu. Ben korkudan söyleyemedim. Çok korkmuştum. Bana dediler ki 'Her şeyi kabul edeceksin'. Beni tehdit ettiler, bende her şeyi kabul ettim. Korkudan.'
Berivan ile yaptığı açık görüş sonrası İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvuran Meryem S., Berivan'ın tutuklanması ardından İstanbul'dan Batman'daki köylerine tekrar gelmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Meryem S. İHD'den hukuki yardım talebinde bulundu.
İLK DURUŞMADA CEZA YAĞMIŞTI
Berivan S. 3 ayı aşkındır Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunurken, hakkında 3 ayrı maddeden açılan davanın ilk duruşmasında dava sona ermişti. Berivan S. 'Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' iddiasıyla 7 yıl 6 ay, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla 5 yıl 'Örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Toplam 13 yıl 4 ay hapis cezası alan Berivan'ın yaşı nedeniyle yarı oranında indirilmişti.
Berivan geçtiğimiz haftalarda Çocuklar İçin Adalet Çağrıcılarına gönderdiği mektupta, 'Buradan çıkmak istiyorum. Ailemin yanında olmak istiyorum. Burada hep ağlıyorum, buraya hiç alışamadım' demişti.
Kaynak : Gunluk Gazetesi
|
|