Tekil Mesaj gösterimi
  #21 (permalink)  
Alt 04-02-2010, 08:09
hakaikat....
Guest

Post yuh size

sizin yasak olarak görme nedininiz şu değil mi:
burası iran değil?
burada bugün başörtüsü giyen yarın çarşaf giyer, sarıklılar basar ortalığı....vs.

iyi de kardeşim herkes kendi hayatını yaşar.
kimisi ibadet içeren bir hayatı, mütavazi bir yaşamı tercih eder,
kimisi eğlenmek tabanlı bir yaşamı tercih eder.
ne ilk söylediğimin (dindarların) ikincileri yönledirmeye hakkı var, ne de ikincilerin dindarlara söz söylemeye hakkı var.

nerede kalır ozaman insan hakları. nerede kalır ozaman temel haklar ve temel özgürlükler.

o zaman dindarlardan biri de çıksın şunu desi,n: "arkadaş içki yasak olsun. içki yasak olmazsa yarın öbür gün herkes sarhoş olur. sokaklarda yürünmez." bunu söyleseler hoşumuza gider mi gitmez değil mi?
işte baş örtüsüne de "yarın öbür gün ortalık çarşaflılarla dolar" endişesi daha doğrusu bahanesiyle karşı olmak çooook saçma. herşey bir kenara objektif değil bir kere.

ben üniversiteyi odtü de okudum. öyle dindar bir insanda değilim. odtüye gelenler bilir kampüsün genel havasını:: sevgililer...
ben de onlardan biriydim.

yani (burada kimse beni tanıyamayacağı için söylüyorum) ben de kampüsün içinde kız arkadaşımla geziyor, onunla öpüşüyordum.

bunları neden mi söylüyorum?
şu nedenle: biz bu yolu tercih etmiştik, diğer arkadaşlar farklı yolu. başörtülü insanların tehlike arz eder düşüncesi ile kampüse alınmaması gibi bir saçmalık, benim kampüste genel ahlak anlamında yarattığım yönündeki düşünceden kuvvetli değil galiba.

uzun lafın kısası::::
başörtüsü yasağı tamamen saçmalık.
ddiğer yasaklarda öyle.
KİMSE KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEDİĞİ SÜRECE HERŞEYDE ÖZGÜR OLURSA ANCA BİZ ÖRGÜR BİR DEVLET OLURUZ.
YOKSA SAĞCI-SOLCU, BAŞÖRTÜLÜ-AÇIK VS. AYRIMLAR ÜLKEMİZDE BAZI KESİMLERİN HEP KENDİİ ARİSTOKRAT HÜVİYETİNE BÜRÜMESİNDEN BAŞKA BİR ÇIKARIM SAĞLAMAZ.