|
ne yapmak istiyoruz?
bu soruyu ben iki soru olarak bölerek cevaplıyacagım
nasıl bir dünya istiyorum?
bu dünyayı gerçekleştirebilmek için kendi dogrularımdan ayrılmadan ne yapabilirim?
birincisnin cevabı: paranın mülkün yasanın olmadıgı ,insanların şehir denen toplu mezarlarda yaşamak zorunda bırakılmadıgı(bu zorunluluk zaten yok diyecekler çıkarmı bilmem)doğanın bu denli hicvedilmediği ırkın regin dilin olmadıgı,insanların kendi çıkarları için değil topyekün insanlık çıkarı için çaba gösterdigi bir dünya.
ikinci sorunun cevabı:dernekler, edebiyat kahveleri , heykel resim atölyeleri...hepsi pazar yeri.hatta bu sitede sırf "acep birşey çıkarmı bize" mantgıyla yazanların sayısının çogunlukta oldugu kanısındayım.sonra ne olur? anarşizimi amacına ulaşmak için araç edinenler amaçlarına ulaşınca anarşizmi unutur.econun dedigi gibi "evli çocuklu anarşistler"
topluluk içinde sokaklara çıkıp bagırmak çagırmak güzeldir ama daha güzeli aynı coşkuyla o toplulugun içinde seninle yürüyen bagıran çagıran sevgilinle eylem soransı yataga atlamaktır
evet V kahramanım .çünkü ilk önce anarşizmin toplum bilincinde olgunlaşması gerektigine, ancak bu şekilde sistemden çıkarı olmayan hatta sistemin asıl kurbanları olan uyutulmuş çogunlugun zarar görmeden ,sistemin al aşagı edilecegine inanıyorum.bu toplumda bu bilinç olgunlaşması oldugunda ozman pijamalarımı çakarıp sistemi kendi çıkarları için savunanlarla savaşmak için sokaga çıkabilirim
Konu dışardaki tarafından (25-01-2010 Saat 12:45 ) değiştirilmiştir..
|