Tekil Mesaj gösterimi
  #41 (permalink)  
Alt 24-01-2010, 03:31
AlbatrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

Alıntı:
maviagac´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
ancak'la başlayan cümledeki eşşek şiddete uğrayan kadınsa mevzuya nokta koyamayız sevgili albatros...ki olmadığını umuyorum...
elbette değil... Ben mevzuyu insan hak ve özgürlükleri bağlamında ele alıyorum öncelikle. Her kim olursa olsun bireysel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanması suçtur; hiçbir şekilde ne etik ne ahlaki ne de hukuki bakımlardan meşrudur. Şiddete uğrayan kadın için hukuksal hakkını aramak dışında yasa uygulayıcılara baskı yapmak ve kadın sığınma evleri gibi güzel projelerin çoğalmasını talep etmek gibi temel aktiviteler olmalı. Fakat, onun ötesi bu bir bilinç/irade ve süreç meselesi. Ortada sosyal ve hukuki bir vak'a varsa bunun öznelerinden biri de kadındır. Sokakta yürürken laf yemiş bir kadına ''o da doğru yürüsün'' demediğimi herhalde anlamışsındır Kadının bir özne olarak haklarının bilincinde olması gerektiği gerçeğinin anlattığı şeylerden biri de ''sorumluluk ve bilinç/irade'' sahibi özne olabilmesidir. Ya en azından (istisnai durumları bir kenara koy ve ben elinde imkan olanlar için diyorum) insan partnerini seçerken sakin ve saygılı birini seçebilir. Ve fakat... gayet şehirli duran... gayet rahat yetişmiş... gayet kendine iyi bakan birçok kadının/kızın polat/memati tarzı idollere dibinin düştüğünü yakından gördüm . Peki eşşek olana semer vuran çok olur denmez mi bu durumda? Yahu askerliği reddetmiyorsun, partner seçiyorsun sadece, bu kadar zor olmamalı değil mi

Mey kasemi kırdın yere vurdun Tanrım
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrım
Gül renkli şarabım yere döktün tekmil
Zannım budur ki sen de sarhoş oldun Tanrım...

Hayyam...