|
heeey dostum yazdıklarının çoğu soyuttur ben somuta indirgemekten bahsettim. gerçek elle tutulur ve güncel algıya uygun.
devlet soyut bir kavram sonuçta öldürülen bir insan var. bunun mekanizmasında yer alan en çok barut kokanları yani kişileri kasediyorum. tabi ki bundan tüm insanlık suçludurda denilebilir. sonuçta herşey bir birine bağlı değilmi. bizimde payımız vardır mutlaka mesela. hatta işi büyütelim bunda rakelinde payı vardır hatta hrantın annesininde payı vardır yani hrant marsdan gelmediyse tabi..
basın eğer bir haber yapıyorsa bizzat sorumluları yazmalı tetikçiyi veya silahı sorgulamanın bir anlamı yok. silahın bir suçu olabilirmi silahı kim yapmış acaba silah yapanlar yaaa..
toplum iktidarı var eder iktidar toplu değil. toplum deyip geçme. itaat olmazsa ne olmazdı ?
ilk elden valiler emniyet müdürleri ve istihbarat dan sorumlular tutuklanmalı ve hesabı sorulmalıdır. yani bu olayla orduyu yok edemyiz veya polisi toptan emekli edemeyiz veya hepsini sorgulayıp asmayız değilmi. kaç yaparken göz çıkarmasak iyi olmazmı sen tümden bünyeyi yok edelim diyorsun söylediklerin doğrudur ancak bunları söylemekle gerçek bir olay sorgulanmıyor
olan soyut değil somuttur ve somut olanın etkileşimleri vardır bunlar öne çıkarılmalıdır. yoksa katil çocuk deyip katil toplum deyip işin içinden çıkamayız.
ona bakarsan insan madde olarak kendi pisliğini içinde taşır. bu durumda herkes pisliktir.
gerçekçi ol, sonrada ne istiyorsan iste
karanlıklar kötü değildir buna katılmıyorum her hal mecazi olsa gerek. ne varsa aydınlıkta yapılanlardır.
|