Kumrucuğa
kum olmuşsun rüzgarlar sürükler seni ayağın yere basıyormu yerçekimini keşfettinmi
anlamak istediğini önceden kafanda kuruyorsun, ve öylece kendi pencerenden neleri görmek istiyorsan öyle okuyorsun. satır aralarını geçip kelimeleri yapısal bozunmaya uğratarak anlam manasında kendi düşünsel tıkanıklığını ifade ediyorsun gibi....
sen ne ise o sundur herkes ne ise o dur. zorlamanın ne anlamı nede değeri yoktur.
senin penceren seni anlatır pencerenden bakarak başkalarınında senin gördüğünü görmesini bekleme bence.
sanırım sende yazarken sokakta 3G ile bir dizüstü bilgisayardan yazıyorsun. sokak kedisi misali öylemi. nedir bu sokak takıntısı sokak sensin işte kendi sokaklarını bilmeden başkalarının sokalarında dolanırsan sonuç tam kucağındasın mevcut zihniyetin yaşamsallığında. aile evlilik çoluk cocuk para mülkiyet karın doyurmak seks sanat bol bol aktivizm spor ve sonuç ne olacak kim neye karşıt olarak neye gübre olacak acaba.
Taş toplayan sendin yazdıklarından haberin olsun taşlarla beş taş mı oynayacaktın yoksa. bu rağmen çelişik bir durum içerisinde vandalizm i salmışsın yazına ne alaka ise. heyecanlısın bir anda herşey olsun istiyorsun çünkü ilerde vazgeçeceğin bir düşünceyi kabullenmişsin ve sende bunu biliyorsun bunun verdiği tedirginlik işi alel aceleye getiriyor belkide ne dersin
her sokakta olan anarşist olmadığı gibi kendini anarşist olarak ifade edenlerde anarşist olmadıkları sadece öyle davrandıkları gibi bir sorun veya sorun değilde durum var belkide olması gereken budur.
Düşünce olarak sağlam temelden yoksun her eylem sisteme kandır candır. Hemen herşeyi kavrayıp harekete geçmek mümkün değildir . ben herşeyi çözdüm kendimde deyip harekete geçenler ya salak yada kuru gürültü yaparak sisteme kendilerini göstermek veya pazarlamak veya üvey çocuklar sevgi şevkat mağduriyeti olarak hoplarlar zıplarlar bunu kesin demiyorum kesinlik yok doğru yok düzen yok bu pencereden okunabile...
Ha birde fazla arpadan azanlar var en pahalı pedleri kullananlar ve üreme güdülerini köreltip adeta boş kabuklar gibi olanların uğradığı bir yer olur karanlık ve kara tualde parlamak için veya kara tuale gömülmek için.
Birde hiçbir savunma mekanizması olmayanlar var bedenen zayıf ruhen çökük olanlar onlarda sürüde yer alıp bedenlerini sürüde bedenselleştirip voltran gibi güce karşı güç tiyatrosu oynamak isterler.
daha devam edebilirim, da yeter behhh
Düşünceyi takip edenler önce bu düşünceyi iyi anlamalıdır. Anlamadan hatta kendini bilmeden azıcukda olsa bu yapının gücünü kavrayıp anlamadıkça, ha evde geyik yapmışsın ha sokakta ha atölyede çokda etki edeceğini sanmayın yada istediğin kadar aykırı dur kimse karışmaz zaten kendi kendini tüketirsin bir bakmışsın flörttesin o aykırı durduğun yerin karşı kıyısında.
Anarşizm bana gelmez bende o na gitmem. hatta varlığından süpheliyim çünkü çağrılarıma cevap vermeyooo.
Hani karşıt olduğun düşünsellik varya acaba ne kadar karşıtsın yazılarındaki kokuları iyi kokla bence, yaklaşımda aynen o örnek verdiğin solcular yaklaşımı var.
aktivizm adına düşünceden vazgeçilmemeli ve düşünce adınada aktivizmden.
sadece eyleme veya harekete hapsedilen herşeyi yutar egemen eril zihniyet. tutunamaz hiçbir eylem bu günkü müthiş boyuta ulaşan iktidar tecrübesi ve tarihi birikimi karşısında. düşünceyi yaymak gerek ve var olan düşünceleri parçalayacak düşüncelerin üretilmesi ve yayılması gerekir bunu her alanda her birey yapabilir ağır ve alttan zamana yayarak hiç canavarları ve zombileri azdırmadan. bir yöntem olarak küçük bakış kesinlik yok doğru yok.
her birey kendini ve çevreyi anladıkça ortak bilinç gelişir. ortak bilinç mühendislik konusu değil olamazda zaten. eğer açsan ve üşüyorsan hele birde canın yanıyorsa düşünceninde bilincinde içine sıçılır buda bir gerçek, haybeden atmak kolay moral motivasyon olmadan atılan her adım zombilerin kanbankasında ayrıltırılmadır.
eylem diyenler işin o pis tarafına gelince gözlerindeki asilik ve aykırılık kayboluyor. vandalizm burada çıkıyor onlarında kurtarıcılığına veya kaçağınamı desem. sürekli eylem yapacak ne irade nede kişisel gelişim mevcut değil. biri vajina görse aşık olur diğeri penis görse cocuk doğurmak ister. ham maddemiz belli değilmi buna rağmen çıkıp nutuk atmak kolaymı nasıl yapılıyor acaba.
penis ve vajina kafalılarla hangi düşünceyi hangi eylemi hangi sokağı paylaşacaksın. yeri gelir seni satar acıya pekde dayanmaz aç kalsa kendisinide satar belki kurgu yapıyom ciddiye almayın lütfen...
kumrucuk şeker gibisin kesin,

senin için doğru olan ne ise yap sana kimse birşey demez senin seçimin senin dünyan senle var oldu senle bitecek bir dünyadasın onun için zorlama bırak insanlar çürüsün çürüdükçe anlaşılır ve ortak bilinç oluşur veya toptan tür olarak yok oluruz her şeyde belirleyici değiliz bir genetik kodlamamız var.
ne av ol, ne avcı, nede yem bunu yapabilirsen herşey bitmiştir zati
genelde düşünsel tıkanıklık ve kabızlık yaşayan insan veya düşünce üretemediği zamanlar bildiklerini eyleme yani objeye dökmek ister. ister buna sanat de ister cam çerçeve kırmak de paralellik veya simetri var. insan malzemesini bilmeden sadece güdü ve dürtülerlerle anlık alevler saman alevi olur bu alevde ıstmaz sadece yanıltır dona kalırsın veya donla kalırsın karşıtında donu çeker alır donarsın avcı yahni yapar sevecenlikle .
insanların düşüncelerini küçük görmek ve insanı küçük görmek senden değil diye senin gibi düşünmüyor diye hırpalamak iktidarcılığın virüsünü kapmışsındır ve aşısıda yoktur tedavisi sende gizli dir ancak.
kaçtım pasift olarak korkuyorum ben hemde çok onun için kaçıyorum korkmak acaba kötümüdür. veya pasifist derken sanki bunda erillik tanımı alıyorum. pasifist bir hakaret olmasın sakın. kullandığın kelimelerin kökenlerini biliyomusun acaba bana anlat hadi...
öyle zart diye içeri girip burada oturan sakinleri küstahça verip veriştirirsen iyi anlatmalısn veya o sevdiğin sokalarda kal burada ne işin var, buda proveke etmek içindir hadi proveke ol... açıksın zaten her rüzgarda kum gibi dağılan bir yapısallık. dün bugün yarın ne olacak bakalım..
saygılar sevgiler
(bu arada eco gerçek içinde bak gerçekleri gören ve bizzat yaşayan neyin ne olduğunu biliyormuş demek. )