Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)  
Alt 18-01-2010, 07:35
firari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
firari firari isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Delinin zoru

Zerdüştlük hakkında pek fazla bilgim yok ama bir ara merak edip, okumuştum. Bildiğim kadarıyla genel olarak iyiliğin ve kötülüğün savaşını anlatır.
Alıntı:
rovereagle´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Aleviliği niye yine buraya mal ettiniz anlamadım. Niye özelliklle zerdüştlük.
Nerenle okuyorsun? Yada gerçekten okumadan mı yorum yapıyorsun? Orada dikkat ettiysen ‘alevilik zerdüştlükten gelme bir dindir’ gibi kesin bir yargı bildirilmemiş, sadece tezler doğruysa diye bir varsayımda bulunulmuş.

Alıntı:
Alevilik içerisindeki budizm etkisini nereye koyacağız. Ne o,yoksa budizmde mi zerdüşlüğe dayanıyor ha ha ha.
Neden zertdüştlüğe dayanmıyor? Madem biliyorsun anlatta bilelim, nereye koyacağız?

Alıntı:
Alevilik içindeki dedelik anlayışının şam, baksı, ozan benzerliğini eski Türk geleneklerine mal edelim mi?
Burada yapmış olduğun yüzeysel bağıntıya katılmıyorum. Bende sana aleviliğin ve zerdüştlüğün ortak özelliklerini sıralayabilirim, ister misin?

Alıntı:
Yoksa şamanist Türklerde mi zerdüşttü. Ya Luviler onları nereye koyalım.
Tutarsız bir soru olmuş, türklerin zerdüştlükten geldiklerini iddia eden var mı, alakası ne? Peki kürt alevileri nereye koyacağız? Yoksa onlarda mı önceleri şamandı?

Bugünkü alevilik inancı ritüellerini, alevilerin ibadet şekli olan cem törenlerindeki figürlere baktığımız zaman; türklerin müslümanlaştırılmadan önceki inançlarıyla olan paralelliklerini açık bir şekilde görüyoruz. Ancak türklerin ve diğer anadolu halklarının islamdan önceki inançları arasında yaygın olarak şamanizm ve maniheizmin yanı sıra zerdüştlük ve budizmde vardır.

Yani demek istediğim alevilik hepsinden etkilenmiş, bunları kendinde harmanlayarak bir sentez oluşturmuş olan kendine özgü bir yapıdır.

Alıntı:
Ben faşistim ben şovenistim ben gerizekalıyım ben aptalım ben cahilim ben kemalistim ben eşşekoğlu eşeğim. Ben kürt düşmanıyım.
Bu suçlamaları şimdiden kabul ediyorum.O yüzden tartışmaya girmeyeceğim. İlk ve son...............
Alllah çıldırdıııııııııııııııııııııııııım.............
Senin normal olmadığın kesin arkadaşım.