Selam,
Cok fazla kemalist ezberiniz oldugunu gordum bu sebeple madde madde toparlamaya calisayim
Alıntı:
Sercan.Us´isimli arızadan alıntı
Dünyanın en onurlu savaşlarından biri olan Kurtuluş savaşımız antiemperyalist tam bağımsız milliyetçi bir anlayışa dayanıyordu.
|
Hic de oyle birseye dayanmiyordu,
anti-emperyalizm bilinctir durtu degil. %4u okuma yazma ancak bilen bir halkin neresinde olacak anti-emperyalist bilinc?
Alıntı:
Atatürk milliyetçiliği, etnik milliyetçiliğe dayanmaz. Halkları birbirine düşürerek emperyalizme hizmet etmez.
|
Kulliyen yalan!
- Kanını taşıyandan başkasına inanma! Seçtiğin yöneticilerinin kanındaki cevhere bak. M.K Atatürk.
- Yemin ederek size temin ederim ki, bizim milletimizin manevî kuvveti bütün milletlerin manevî kuvvetinin üstündedir. M.K Atatürk.
- Milletleri yükselten bu özelliklere bir etken daha ilâve edelim: İntikam hissi... Milletlerin kalbinde intikam hissi olmalı. M.K Atatürk.
- Bu memleket tarihte Türktü, halde Türktür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır. M.K Atatürk.
- Bir Türk dünyaya bedeldir. M.K Atatürk.
- Muhtac olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. M.K Atatürk.
- Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir. M.K Atatürk.
- Türk milleti kahramanlıkta olduğu kadar, istidat ve liyakatte de bütün milletlerden üstündür.
- Dünya üzerinde yaşamış ve yaşayan milletler arasında demokrat doğan yegâne millet Türklerdir. M.K Atatürk.
Kaynak:
http://www.kultur.gov.tr/TR/BelgeGos...3883643726FA6B
Alıntı:
Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir. M.K Atatürk.
|
Hayattaki tek marifetini bir milletin mensubu olmak olarak tanimlayan birinden ne bekleyebilirsin ki?
Alıntı:
Türk milleti kahramanlıkta olduğu kadar, istidat ve liyakatte de bütün milletlerden üstündür.
|
Hicbir millet bir digerinden ustun degildir!
Alıntı:
Dünya üzerinde yaşamış ve yaşayan milletler arasında demokrat doğan yegâne millet Türklerdir. M.K Atatürk.
|
Demokrasi tanimina bak hizaya gel. Hicbir millet demokrat falan dogmaz ve demokrasi de sadece Turkler icin degildir!
Alıntı:
Bir milliyetçilik, antiemperyalist ve tam bağımsız politikaları içinde taşımıyorsa o milliyetçilik emperyalizme hizmet eder
|
Kuru laf salatasi! Kapitalizmin en yuksek asamasi olan emperyalizm ile yine kapitalist bir kutsiyet olan milliyetcilige sarilarak mi mucadele edeceksin?
Alıntı:
Irkçılık ayrıdır milliyetçilik ayrıdır.
|
Cogu zararli olanin azindan da bir halt olmaz!
Alıntı:
Eğer Türkiye cumhuriyeti Aydınlanma devrini tamamlayabilseydi...
|
Ne bitmez aydinlanmaymis! Bir ulke 80 sene diktatorluk ile yonetilmez, hakikaten ayiptir.
Alıntı:
Bizim sorunumuz rejim sorunu değildir. Bizim sorunumuz zihniyet sorunudur.
|
Bunun biz de farkindayiz. Kisaca `onlar girtin biraz da biz yiyelim` diyorsunuz.
Bizim sorunumuz ise tam tersine rejimlr ve sistemledir.
Alıntı:
Sevgilerimle...
|
Kemlalist ezberinizi az biraz bozmaniz umuduyla...