Konu: narsizm
Tekil Mesaj gösterimi
  #42 (permalink)  
Alt 03-01-2010, 13:47
AlbatrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

Alıntı:
Bu tanımı sen yapmadın mı? Bunun tersinin de geçerli olduğunu bilmiyor musun yoksa bilmemezlikten gelmeye mi çalışıyorsun? Bilmiyorsan edebiyat mezunuyum dediğin için cahilsin, bilmemezlikten geliyorsan egoist bir eziksin. Uzlaşma yok, af da yok gözünün içine içine sokacağım bu aptallığını herkes de görsün,
iyi ya... biraz da edebiyat tartışalım.

O tanımı ben yazmadım, o bir alıntıydı! Zaten nerden alıntı yaptığımı da göstermiş olmam gerekiyor, iyi oku.
Alıntı:
bu tür sanal şövalyelikleri en çok bağırdım çileden çıkarıp kaçırdım ve haklı çıktım davranışını çok iyi öğrenmişsiniz asalak sanal otoriteler sizi. Bu tanımı o engin edebiyat bilgine rağmen wikipedia dan doğrudan alıntılamışsın. Dolayısıyla da kelimenin kökenine dikkat etmiyorsun, orada sadece bir yönden tanımlanmış.
Aşağıda verdiğin örneğe dikkat et şimdi!!!!!

Alıntı:
Lakin şu örnekte ise aynı yazıda;

"Aslında Beyaz Hala'nın büyük dedesiyle ilgili sözlerinin bir alegori olup olmadığı konusunda meraktan çatlamak üzereydi ama kendisine evini, şimdi de özel arşivini açan bu inatçı, zor ama zeki ve artık adil olduğunu anladığı yaşlı kadının sezgilerine güvenmek zorundaydı."
Alıntı:
Bu cümlede alegori sözcüğü ne manada kullanılmıştır? Herhangi bir eşya mı anlatılmış? Dededen bahsedilmiş ancak alegori diyor. Demek ki başka bir şeyden de bahsetmiş olabilir ne olduğunun önemi yok. Çünkü alegorinin manası bir şeyi başka bir şey ile ifade etmektir ben sayısız okuduğum edebi eserlerde,felsefede alegorinin hep bu şekilde bir kavramın bir durumun,bir olayın başka bir şekilde betimlenip açıklandığı durumlarda adından bahsedildiğini gördüm.
Yahu ne var bunda? Yazar, ''adalet, dedemin cesur ve yürekli hayat yoldaşıdır; nerde ihtiyaç varsa, her zamand/dakika/an belirir'' gibisinden bir cümle kurar ve bu alegorik bir anlatım olur becerebildiğim kadarıyla iyi de sen neyi neyin yerinde kullandın be adam???Bir kavramın dönüşmesi... senin temel cümlen bu!!! Bunun aynı görev ve işlevde paralel örnek teşkil eden cümlelerini de koydum gözünün önüne anlayasın diye; ama hala saçma sapan konuşmaktasın.

Bireysel bir olgu olan narsisizmin sadizmle karışıp kitle psikolojisine dönmesi!!!

Okuma özürlü! Burda bir olgunun başka bir olgu yerine kullanılması mı var? Bu senin cümlen değil mi? Orda bireysel bir olayın kitselleşmesi söz konusu edilmiş sadece ki sosyal bilimlerde bu tip şeyler alegorik değil gayet somut/doğrudan durumlardır!

Örnek:Korku bireysel bir histir değil mi.? Peki ''toplumsallaşan korku duygusunun toplumsal bir paranoyaya yol açması'' dediğimizde de ''korku'' kavramının iradi bir özne gibi kendi aklı ve bilgisiyle davrandığı mı ima ediliyor? Su sıvıdır; suyun buz hale gelmesi... dediğimizde iradi bir eylem görüyor musun yoksa gayet doğal bir yasa mı görüyorsun? Peki insanların diğer insanların korkularından etkilenmesi, gerçekte korkulan şeyle yüzyüze gelmese bile üstelik, yokmudur kitle psikolojisinde?
Alıntı:
Sen bu ezberci kafayla edebiyat mezunu olsan ne işe yarar daha bilgiçlik tasladığın kavramın kapsamından haberin yok çünkü örneğini görmediğin sürece asla algılayamazsın kökenini bilmediğin için. Anca wiki den ordan burdan bir tanım alır bak burada öyle dememiş dersin. Karşında tartıştığın adam ise hiç bir şeyi tek bir yönünden ele almaz en köküne kadar iner böylece de kafası karışmaz. Calculus dan bir haber integral sorusu çözen amatörler gibisiniz her konuda. Karşınıza daha önce görmediğiniz bir şekli çıkınca sanıyorsunuz ki bunun çözümü yok, bu yanlış, işin komiği gerçekten de karşınızdaki kişiyi bahsettiği kavramları bilmeden kullanıyor sanıyorsunuz siz çok biliyorsunuz ya öznel öznel kıçtan uyduruk şahsi idealizmleriniz ile saçmaladığınız için.
Sen ne gerizekalı adamsın ki ne herhangi bir şey yerine ne de herhangi bir şahıs yerine kullanmadığın bir kavramla hala ALEGORİ yaptığını sanmaktasın!!! Alegori Yunanca kökenliymiş de... şu şu anlamlarda kullanılırmış da!!! Eeee, hani senin cümlen?
Alıntı:
Alıntı:
Ne dedik köken yunanca dedik. Manasının da bir şeyin başka bir şey ile ifade edilmesi olduğunu yunancasını da yazarak açıkladık. Ayrıntılara dikkat ediyormuş,bunun için oturmuş wikipedia ya bakmış alegori neymiş diye. Yanlış çıkaracak ya? Çocuk işte. Bunun binbir kullanım şekli var edebiyatta bir de edebiyatçıyım diye övünüyorsun daha kendi yazdığın tanımı kavramaktan uzaksın.

Yerine, bir görüntü, bir yaşantı veya bir davranışın daha iyi kavranmasını sağlamak için göz önünde canlandırıp dile getirme sanatıdır.

Tanım bu. Yerine neyin yerine? Faşizm yerine kullanmışım. Neyi kullanmışım? Bir davranışı, narsisizm ve sadizm bir davranış biçimidir. Faşizmi açıklamamışım bunun yerine narsisizm ve sadizm adı verilmiş davranışları örnek olarak vermişim. Sen şimdi neye göre orada alegori yok diye diretmektesin?
Bireysel bir davranış olan narsisizmin aynı zamanda sadist olup kitle psikolojisine dönmüş hali!!! Bu senin cümlen mi değil mi? NARSİSİZMİN SADİZMLE BİRLİKTE FAŞİZME EVRİLMESİ!!!

Korkunun toplumsallaşması... sıvıların buz hale geçmesi... lavraların sineğe dönüşmesi...

Paralel örnekler bunlar, jeton düşüyor mu biraz biraz? Daha kafana vurayım mı? bahsettiğin durum sosyal bilimler açısından olağan bir durum, anladın mı? En azından o tarz bir anlatım var, doğru yada yanlışlığı konumuz dışı şimdilik! Korku duygusunun toplumsallaşması dediğimizde, ayrıntılarda korkunun iradi bir özne gibi davrandığı hissedilse de; bu durup suyun buharlaşması gibi gayet doğal bir eylemi ifade ettiğinden orda ne kişileştirme ne de alegori ararsın. Narsisizmin dönüşmesi de toplumsal olanın içinde benzer bir anlamı ifade etmiyor mu?

Alıntı:
TEŞBİH(BENZETME) mi yapmışım bu şunun gibidir diye edat kullanarak?

İSTİARE(EĞRETİLEME) mi yapmışım?

KİNAYE?
MECAZ-I MÜRSEL(AD AKTARMASI)?
TEŞHİS(KİŞİLEŞTİRME)?
İNTAK(KONUŞTURMA)?
TECAHÜL-İ ARİF?
MÜBALAĞA (ABARTMA)?
TEZAT (KARŞITLIK)?
TEVRİYE (AMACI GİZLEME)?
TELMİH (HATIRLATMA)?
TARİZ (TAŞ ATMA)?
TEKRİR?
TENASÜP (UYGUNLUK)?
LEFF ÜNEŞR?
İSTİFHAM(SORU SORMA)?
TEDRİC?
NİDA (SESLENME)?
CİNAS?
ALİTERASYON?
SECİ?

Bunlardan herhangi birisi var mı? Yok. Bir şeyin yerine başka bir şeyi o örnekte davranışı koymamış mıyım? Evet. Peki pek bilgiç edebiyat otoriterliğine soyunmaktaki amacın nedir öyleyse? Diyelim ki sen haklısın ki değilsin burada, konu benim alegori yapıp yapmamam mı? Hayır değil., çünkü kendimce bir tanımda bulunuyorum ve sen alakasız bir yere çekiyor, diğer avanak da konudan kopuk olduğu için yok efendim öyle tanımlanamazmış da, yok bu diktatör demekmiş de birde referansı kendi özneli kommedi orada. Öbürü de yok efendim bu alegori değilmiş de bik bik bik bokunuzu karıştırmakla meşgulsünüz.
evet, sorun alegori değil! sorun senin okuma ve anlama özürlü olman! şu apaçık konuda dahi anlamamakta ısrar edip bir pohh biliyormuşcasına absürtleşmen! acilen bir kliniğe görünsen iyi olur, bu hazımsızlık seni bitirecek....

Mey kasemi kırdın yere vurdun Tanrım
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrım
Gül renkli şarabım yere döktün tekmil
Zannım budur ki sen de sarhoş oldun Tanrım...

Hayyam...