Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 03-01-2010, 13:37
chAos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
chAos chAos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
ruimte

başlangıç yoksa, (ki yokda yokken) bir sonun varoluşunu nasıl hayal edebiliriz, bunun hayali yani düşünceside olmaycaktır gibime geliyor.

ölüm sürekli ışığın gözden akması be beyinde 3 boyutlu olarak belirlenmesi olarak kavramlaştırılıyor, beynin oluşturduğu anlam yanıltıcıdır. kendine göre anlamlı kılar bedenen bize ve benliğimize anlamsız kılar bedenin görmek istediğini veriri veya duyuların algı sezgi vs...

?

bir vazoyu bizim algı algılar bir pire vazoyu vazo olarak algılamaz hatta görmez. onun için boşluktur sadece.

ölüm sonradan kazandırılan bir tepkiselliktir temeli korkuya dayanır tüm felsefeside aynen korkuya dayanır. yani korku kelimesine ölüm giysisi giydirilmesidir ve filozofta bu işin sihrini oluşturur.

soru ve cevapların peşine düşersek sorumu cevapları oluşturur cevapmı soru oluşturur karmaşasına geliriz düşünsel tıkanma kabızlık.

sadece kaba zıtlar üzerinden bir halt-ı endam anlaşılamıyor.

bizi biz yapan birşeyde yok onuda nerden çıkarıyoruz anlamıyorum.

beden gerçekten ölüyormu ne kadar kaba ve basit bir algılama daha doğrusu algılamama, bedenin oluşturan elementler kimyasallar nereye gidiyor.

ölüm diye anlam giydirilen kelime varsa eğer 1000 yıl önce bizler yani şu forumda yazanlar yoktu, şimdi varsak nasıl olacak bu durum yoktan var olma felan filan...eğer bundan yola çıkarsak bizi tanrı bey yarattı deriz ve varoluşçu yaradılıştı bir kodese haps oluruz bunu biraz bilgilenenlerde görüyorum ara sıra zıp zıp hop hop...

bir taşın bile bilinci varken merkez olarak doğayı değilde cosmoso değilde sadece et ve kemikten ibaret kasapların elindeyse düşünce biz biz değiliz hem biz olmakda iyi değil ben olmak gerek.

beden olmadan düşünce vardır, cenin gelişimine bakalım hele. ilk bedenselleşme beyin canlısı ile başlar. düşünce oluşturur bu işin mimari diyelim, düşünce tanrı diye ifade edilen kavramdır temelinde, tanrılar ilkkin insandır tektir bu tek birey düşüncesi ve sonra evrenselleşme ile birlikte tanrı göğe çıkarılır sonrasında olacak tarının tahtına her bireyin oturmasıdır.

kısa kısa kestik üşeniyorum detalı yazmaya hem eğelenceli olsun

zıpladım ..