Konu: narsizm
Tekil Mesaj gösterimi
  #19 (permalink)  
Alt 27-12-2009, 19:05
AlbatrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

Alıntı:
Genel açıdan fikrimmi soracak olursan bu konuda, Konu başlığı yazım hatasından ötürü narsizm ve nasisizm olarak karıştığı için, kavramların benzer kelimelerden olmasından da hareketle allegorik biçimde zoraki ilişki kurdum aslında, yani böyle bir kesinlikten, birebir benzerlikten zaten bahsedemeyiz haklısın.
1. Narsisizm deniyor;ancak ''yaygın bir yanlış'' şeklinde narsizm olarak kullanılıyor

2. Nasisizm diye bir kavram da yoktur;sanırım NAZİZM demek istedin

3. Hadi başlıkta yazanı anlamadın; konunun içeriğini de mi hiç okumuyorsun
Alıntı:
Ancak koyu renkle yazıp öznel kanaatte bulunduğun kısma gelince kusura bakma ama ben seni sabit fikirli ve önyargılı olmakla suçlayacağım eco, hiç yan çizme şimdiden uyarıyorum. ve cümlenin açıklamasını koyu renkle yazıyorum.
Burada eco'nun dediğini anlamamışsın ki adamı suyçluyorsun...
Alıntı:
önyargılı ve okuduğunu anlamaktaki yanlı tutumunu gösterir, doğrusu bana karşı bu özel önyargının nedenini anlayamadım. Narsist ve aynı zamanda sadist demek, hem narsist hem de bunun yanısıra aynı zamanda sadist de olan anlamına gelir.
Bu cümleyi anlama zorluğun olduğunu düşünerek matematiksel yazıyorum ayrıca açılımınıç Narsist + sadist demek o. Narsist= sadist manasını ben çıkarmadım kusura bakma,senin de nasıl ve neden o manayı çıkardığını anlayamadım
Konunun sadizmle ilgisi neydi ki gereksiz yere izahatlara girmişsin? Eco insanların kendilerini begenmelerinin olumlu bir şey olduğu kanaatini söylemiş basitçe; peki sen ne anlattınAZİZİM
Alıntı:
bunu yapmakla da kalmamış hemen şahsıma atıp tutmuşsun diktatör ve sabit fikirli diye sen de, kim olduğunuzu sanıyorsanız artık, çocuk gibisin.
dikkatli okursan :
''bu cümlede dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki *koyu renkli olarak yazılmıştır...* diktatör ve sabit fikirli karakterlerde geçerli bir durumdur... bütün narsist vakaları bu bağlamda yorumlamanın ve bu tip bir genellemenin doğruluğundan şüphe duyarak narsizm ve nazizim benzetmeni pek geçerli bulmamaktayım... ve tabi ırkçılık ve faşizmle ilgili olanlarıda...'' (eco) denerek senin tanımının özellikle diktatörlere ilişkin bir tanım olduğu; ancak narsisist kişiliklerin böyle genellenemeyeceği söylenmiş. Yani mevzu sen bile değilsin, sen olmadığın gibi senin hakkında herhangi bir yargı da yok
Alıntı:
Demek ki önyargılı insanlar okuduğunu anlamadan insanları şahsen suçlamaya çalışanlara denilir ve biz bunlara faşist deriz sen bir faşistsin o zaman bu durumda.
Bu durumda bahsi geçen kişi tamamen sen olmuyor musun ? Okuduğunu anlamamışsın üstüne de itham etmişsin...
Alıntı:

Dolusun ve konuşacak eleştirecek bir şeyler kişiler arıyorsun heralde anlıyorum ama bunun benim cümlem ile bir ilgisi yok senin problemin.
pc-ko soytarılıklar tehlikelidir dedim değil mi daha evvel de?

Alıntı:
Diye de narsizmin sadizm olduğunu iddia ettiğimi iddia etmiş olduğun için burada narsizmin avukatlığına soyunmuşsun, komik olmuş seni narsist seni
yok yok, nazizim...
Alıntı:
Öyle biraz ondan biraz bundan şeklinde bir zararı yok zaten. Narsizm sadizmdir diyen de ben değilim onu sen öyle algıladın ki bu çok ilginç dikkatli olduğumdan özellikle o şekilde kurmuştum cümleyi; narsist ve aynı zamanda sadist olan şeklinde bazen paranoyanın paranoya kültürü yaratabileceğini ve faşizmin bir paranoya katliamıo olduğunu düşünürüm. Demek ki çok da haksız sayılmam anarşistim insanım diye konuşuyorsun ama neyseki eline düşmedik tek cümleyi düzgün okuyup düşünmeden çevirip adamı asarsın sen iki dakkada.
emin ol eco'dan tavuğa bile zarar gelmez;ancak sen bu EGO'nla eline iktidarı geçirdiğin anda Hitlere rahmet okutursun
Alıntı:
Türkçe yazıyorum o kadar zor değil. Bunu açıklamak zorunda kalmam beni hem güldürüyor hem de yine mi ya yine mi bıktım bu önyargılı çok bilmiş yargıç insanlardan diye saçımı başımı yolduruyor sağol eco.

Alıntı:
Hmmm tanıştığımıza memnun oldum sormamıştım ama neyse. Bende nihilistik,animistik, kozmik, anarşik, kaotik, şamanik, libidinal, matematik, materyalist, fantastik bir insanım. İnsanların nasıl bir insan olduklarını anlatmalarından ziyade eylem ve davranışlarında söyledikleriyle ne derece uyum içersinde olduklarına bakarım seni tanımadığımdan bu söylediğini şimdilik yorumlamayacağım,lakimn sen kişisel suçlamalarda bulunmakta pek aceleci ve önyargılı yaklaştın bana araya bir duvar ördün böylece de. Dolayısıyla da anı yaşadığın ve iyimser diğer söylemlerin bana şimdilik inandırıcı görünmüyor, belki zamanla.
ortada suçlama yok; ama bol bol nasihat var görüldüğü üzere...
Alıntı:
Sana bir önerim var. Öneri sadece "böyle olmalısın" demem kimseye biliyorsun zaten özgür olduğunu. Sakin ol senin düşmanın değilim, bana savunma tepkisi göstermen manasız olur. Narsist kişilik özelliği bir teşhis yöntemidir narsist olamazsın, kendini sevemezsin anlamı çıkmaz zaten narsizmi tek başına açıklamış olsam da boşuna bu sıfatı yunan mitolojisindeki göldeki suretine aşık olarak ölen biriyle ilişkilendirmediler. (narcissus) Saplantılı ve aşırı durumlar tehlikelidir, bunun yanı sıra kişinin öfkesi nefret ve kin e dönüşmüş ötekileştirip zarar vermeyi kendi üstünlüğü olarak algılamaya ve hakkı olduğunu söylemeye başlamış ise bu bakımdan ikisinin aşırı uçlardaki beraberliğinin faşizm ile ilişkilendirilebileceğini düşündüm.
saplantılı ve aşırı durumların başka bir adı vardır zaten. Ya paranoyak olur, ya şizofren olur yahut genel olarak kişilik bozukluğu olur. Burada makul/ölçülü bir durumdan bahsediliyor. Şöyle düşün: Kırmızı et, belli dozlarda tüketildiğin gayet sağlıklı bir gıda olabildiği gibi aşırı tüketiminde de yüksek kilo alımı,kolesterol ve dolaylı olarak da kalp ve damar hastalıklarına yol açabileceği için saatli bomba gibidir. Peki kırmızı et yararlı mı dediğimizde hayır diyebilir misin?

Alıntı:
Neden bu kadar zor anlıyorsunuz, ters elinizle kulağınızı göstermeye bu kadar meraklısınız? Başka dilde falan mı yazıyorum ben yazım dilini iyi kullandığımı söyler herkes oysaki. Anlamıyorum.

Mey kasemi kırdın yere vurdun Tanrım
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrım
Gül renkli şarabım yere döktün tekmil
Zannım budur ki sen de sarhoş oldun Tanrım...

Hayyam...