Tekil Mesaj gösterimi
  #20 (permalink)  
Alt 23-10-2009, 13:43
yigit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yigit yigit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
isteyipte söylemediklerim

Alıntı:
Sinouhe´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Ben tanrinin yoktan varolduguna inandigimi hiç bir zaman ne yazdim ne de söyledim.
sadece sormuştum. söylemediğini biliyorum.hangisine inanıyorsun, tanırının yoktan var olduğuna mı yoksa başka biri tarafından yaratıldığına mı?

Tanrının yoktan var olduğuna inanıyorsan, tekrarlıyorum, insanlığın ve yaşamın neden kendi kendine oluşabileceğine inanmıyorsun.

Eğer tanrının başka biri tarafından yaratıldığına inanıyosan, ya da, en azından öyle olduğunu düşünüyorsan, bu kişi neden sen olmayasın?

İnsanların belirli bir sistem ve düzende yaşamalarını sağlamak için geliştirilmiştir bir olgudur din.

Kölelerin reenkarnasyonla tekrar hayata gelip varlıklı bir şekilde yaşamalarını söyleyen şey de dindir, cennette bilmem kaç huriyle-nuriyle, istediğin herşeyi yapmana olanak sağlayan şey de dindir ve ben aralarında bir fark göremiyorum.

Alıntı:
Parmenides'i okursan
Kişilerin tanrıya bakış açıları, yine kendi düşünceleriyle ve inandıklarıyla aynıdır. Hiçbir din admı çıkıpta tanrı yok demez, diyemez.

Alıntı:
TANRI NIN (eski yazilarda belirtildigi gibi) NEDEN HEP KENDISININ TEK OLDUGU meselesi ve sorusu,
Söylediğin şey yazılı dinlerde geçerlidir. Tavsiyem, araştırmanı yaparken, yazılı olanları ve olmayanları ayrı gruplarda incelemen..

Alıntı:
.
Fakat bu forum da bunlari tartismak bana göre nafile.
Sistemlerden rahatsız olan bireylerin oluşturduğu bir yerde, ki, daha öncede defalarca tartışıldı, tanrının var oluşu, olmayışı kimsenin umrunda değil.
sevgilerle ve araştırmanda başarılar....

Konu yigit tarafından (23-10-2009 Saat 13:46 ) değiştirilmiştir..