23-10-2009, 12:51
|
 |
kızıl arıza Багэр
|
|
|
|
Alıntı:
Sinouhe´isimli arızadan alıntı
Herkese merhaba,
Big Bang veya ne olursa olsun, nasil olduysa oldu.
Ama bir noktada tüm bilim adamlari ve (benim bildigim kadari ile) tüm dinler birlesiyorlar:
ZAMAN KAVRAMI Kainat'in baslamasi ile ortaya cikti. Diger tüm boyutlar gibi.
Zaman, uzak yakin yüksek ve ve bilinen ve düsünülen tüm boyutlar BIG BANG ile baslamistir.
yani big bang dan evvel ne vardi diye sormak aslinda akilli degil anlamsiz bir sorudur.

YARATICI GÜC dini kitaplarda tarif edilmeye çalisilirken SONSUZLUK KAVRAMI ile dile getirilmeye çalisiliyor. Hem bilinen boyutlar bakimindan, ve hemde ZAMAN boyutu bakimindan. YARATICI GÜC : buna ister ALLAH deyin ister TANRI ister VEMA veya BRAHMA veya TAO . Bütün yazilarda YARATICI GUC TEK VE SONSUZ olarak tarif ediliyor.Insanlarin zaman içinde bu kavramdan uzaklasmalari ile bir çok anlamsiz uygulamalar ortaya çikmistir. Bu baska.
selam ve sevgiler
|
Farklı birşey söylemedikten sonra,ortalığı ayağa kaldırmaya gerek varmıydı!!??...Madem konuyu kendi perspektifinizle kapattınız sayın ve sevgili Sinouhe,izniniz olursa başka bir topiğe geçmeden paralel bir soruyla konunuzun idamesinde rol almak isterim...
Gerçekliği veya geçersizliği henüz tam olarak kanıtlanmamış bir başlangıç teorisi olan Bigbang (veya benzeri bir teori) ile;
insan (akıl),var olan herşeyi bir ilk an'a/nedene/varlığa bağdaştırma ihtiyacı duymaktadır.Sizce bunun sebebi İnsanın (aklın) kendini bağımsız olduğunu gösterme çabasımıdır yoksa bu aklın daha büyük ve genel bir akıla doğru içgüdüsel/programlanmış bir yönelimimidir??
Bazen diyorum atayım kendimi aşağıya....Bazen de diyorum niye atayım kendimi aşağıya!!
Кызыл Багэр
|