Tekil Mesaj gösterimi
  #21 (permalink)  
Alt 22-10-2009, 03:35
pandaVSkoaLa pandaVSkoaLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Aslında hayata tutunmamızı felsefemiz sağlar çünkü her ne kadar onunda oluşumunda pskolojimizin bir etkisi olsada felsefemiz çok yanlış yada olumsuz bir hale gelirse pskolojimiz yerle bir olup allak bullak olabilir, hayattan kendi elimizle bile gidebiliriz. Nasıl desem mesela daha 14 yasımda iken çok yakın ve samımı bı akrabam aynı zamanda yaşıtım olan birisi intihar etti, şok oldum buna kesinlikle bir anlam veremedim, kendi kendime o zamanki felsefemle ben bunu asla yapmazdım dedim inanarak ancak 30 ma geldım şimdi bakıyorumda sırf mantıklı düşünecem dıye böle negatif etkiler bırakan felsefik yaklaşımları benimsedikçe pskolojim ister istemez bundan etkileniyor ve doğal olarak az da olsa bunu düşündürmüyor değil. Bunu fark ettiğim an o eski zamanı hayal ediyorum nerden nereye demekki önce felsefe değişiyor sonra pskoloji bozuluyor, eğer farkedip pozitif yönde değişime dönemezsen tamamen inandığında kanını zehirliyor gibi birşey bu intihar olgusu. Zaten doktoru intihar etmesi iyi olmuş demiş demekki bünye bu negatif felsefeyi öyle bi kabul edip inanmışki pskoloji kendi varlığını yok etmeye kalkışacak kadar bozulmuş tabi bize göre kendisine göre tek mantıklı ve doğru yol olmuş. Zihnen tam inanınca süreç zaten kendi kendini sonlandırıyor. Buda demek oluyorki bir insanın felsefesi değişmeden pskolojiside hayata tutunabilme adına değişmez. Ama bazen yeni öğrendiklerin bazende bir anlık yaşanan bir olay yada durum felsefeni bir anda değiştirebilir ancak bundan sonra pskolojin bozulabilir. Çünkü felsefe kendine göre doğru olan mantıksal yaklaşımlarındır pskolojinde bundan payına düşeni alır. Hiç bir yeni bilgi almadan yada olay yaşamadan durduk yere pskolojimiz değişemez, önce bunlara maruz kalırız sonra bunları kendimizce benimser yargılar yeni felsefemizi oluştururuz buda pskolojimize olumlu yada olumsuz yansır. Sonuç olarak felsefemiz pskolojimizi meydana getirir. Daha kısaca ifade etmek gerekırse: intihar eden insanlar bir anda pskolojık olarak durduk yere değişmemişlerdir onları bu noktaya getıren kendilerince kabullenip inandıkları felsefeleridir.