Benim tarif etmeye çalıştığım zaman kavramı aslında sadece Friedrich Wilhelm Nietzsche nin bir eserinde ortaya koyduğu bilgilerinin doğru olabilme ihtimaline yöneliktir. Orada kendince oldukça mantıklı çıkarımlar sözkonusu okursanız neyi anlatmaya çalıştığımı tam olarak anlarsınız. Aslında yapılan hesabın amacı başkaydı: sonsuz zamanda herşeyin en az bir kere olabilme ihtimali vardır. Ayrıca ben zaman kavramı insanın dışında olan birşeydir demek istemedim, tamamen insana özgüdür demek istedim gerçekte olmadığını iddia ediyorum. Nasıl ifade etsem mesela güneşin etrafında dunyamız 1 tur atınca 1 yıl olur diye bir fizik yada kimya yada matematik kuralı yok. Bunu biz böyle kabul ettik ve bu kadarlık süreçleri tariflendirdik. Gerekli ve kullanılşı birşey tabiki, bunuda tartışmıyorum. Ben bu konunun genişliği ile alakalı olarak zaman kavramınında anlamsızlığını ifade etmeye çalıştım sadece. Zamanlar bellidir, 1 gün 24 saat 1 yıl 365 gün 1 dakika 60 sanıye felan dıye süreçleri bellidir ancak konumuzda bahsedilen uzay durumu evvelsiz ve sonsuz olduğu için zaman kavramının burada anlamı kalmıyor başlangıç yada son belli değil

Tanrı olsada olmasa da.