Tekil Mesaj gösterimi
  #29 (permalink)  
Alt 06-10-2009, 01:25
AlbatrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

Alıntı:
Bu ipin ucu kaçtı bile. Sexist değilim diyorsun ama bundan çok emin değilim. Şiddet yanlısı erkekler ile şiddet yanlısı kadınları araştıran araştırmaları araştırttırma bana şimdi.
Militarizm salt bir erkek icadı değildir; kadınları da hele bir askere ve savaşa sok bakalım ne psikopatlar çıkacak
Alıntı:
Bu dünyanın tarihinde vahşet yazan 1 tane bile kadın yokken, ortalık vahşet imzacısı tarihi erkeklerden ve vahşi erkeklerden geçilmiyor (Cem Münevver'i öldürdüydü de mi, yoksa Münevver mi Cem'i öldürdü de ben yamuk okuyorum? AİHM'ye "beni öldürecek" diye başvuran bir erkek var mı kardeş karısı için? Ama kaç kadın öldü ve ölüyor!!!).
Elbette var... Annesinden işkence göre çocuklar da var Misal ben: Babamdan tek fıskiye tokat yediğimi hatırlamam; ama anamın çok dayağını yemişimdir Bu arada, Irak'taki hapishanelerden birinde mahkumlarının boynuna it tasmayı bağlayıp fotoğraf çektiren kadını hatırlıyor musun?

Alıntı:
Böyle bakmaya devam etmek, tartışmayı da bence son derece zeminsiz ve geçersiz kılıyor. Kadınların şikayet ettiğiniz her silahı, kendilerine kullanılana "evrimsel" bir cevaptır.
Eşitsizlik zaten görülüyor; ancak, kadınlara önce insan, sonra kadın temelli daha geniş bir bakış açısı var bence. Güneydoğu'da kız çocuklarının okula gitmemesinin en önemli etkenlerinden birinin anneleri olduğunu duymuşmuydun mesela? Orda görev yapan arkadaşlarım anlattı: Baba gönderme; anneyse göndermeme taraftarı Bunun da sebepleri var elbette; ancak, kadınlar da erkek ve erkek egemen toplum baskısını kolaylıkla kendilerine maske/kılıf yapabliyor.

Alıntı:
Bu eşitsizliği görmeden insanlıktan falan bahsedemezsiniz (bu sol söylemler bayatladı, 25 yıl evvel de dinliyordum). Beni geçenlerde Kartal Real'in önünden kaldırmaya kalktılar biliyor musun? Onları "becerebileceğimi" bilseler, acaba yapabilirler miydi? Ya da karakoldaki tüm polsilerini savcının ve yargıcın "kadın" olacağını bilselerdi, bunu yapabilirler miydi?
Olurdu... Hem de çok rahat... Geçenlerde Engin Çeber'in ölmeden önceki bir video kaydı yayınlandı,yanında iki tane daha tutuklu arkadaşı var. İşkencecilerden birkaç tanesi de kadın
Alıntı:
Sen hangi "iktidardan" bahsediyorsun?

Ya da, faz atlayıp şöyle diyelim: seni de annen yetiştirdi. Demek ki anneler o kadar da kötü yapmıyor!!
Şayet anne, iktidara açıkça tavır alabiliyorsa, erkeğe bağımlı asalak bir yaşam yerine çalışmak için çaba gösteriyor ve direniyorsa o annenin çocuğu da onu örnek alabilir elbette.
Alıntı:
Bu gayet münferit bakış açısı ile nerelere varılacak (nasıl varılabilirse tabi..) bilemiyorum. İzleyeceğim...
Tavrınız ve duruşunuza saygı duyuyorum; ancak, bu toplumdaki kadınların büyük çoğunluğu mevcut sosyo-kültürel ön kabulleri kendilerine bir kılıf/maske gibi kullanabiliyor. Kullanmayanlar da, kendi kurtuluşlarının çare yollarını arayıp başındaki adamın poposuna da tekme vurabiliyor. Peki, sen ya ''ben eziliyorum, hep erkekler yüzünden geri kaldım'' diyerek evde otursaydın, sana bakacak hali vakti bir koca bekleseydin? Şikayete hakkın olur muydu?

Mey kasemi kırdın yere vurdun Tanrım
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrım
Gül renkli şarabım yere döktün tekmil
Zannım budur ki sen de sarhoş oldun Tanrım...

Hayyam...