Tekil Mesaj gösterimi
  #28 (permalink)  
Alt 05-10-2009, 23:22
alchemy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alchemy alchemy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
-

Bu ipin ucu kaçtı bile. Sexist değilim diyorsun ama bundan çok emin değilim. Şiddet yanlısı erkekler ile şiddet yanlısı kadınları araştıran araştırmaları araştırttırma bana şimdi. Bu dünyanın tarihinde vahşet yazan 1 tane bile kadın yokken, ortalık vahşet imzacısı tarihi erkeklerden ve vahşi erkeklerden geçilmiyor (Cem Münevver'i öldürdüydü de mi, yoksa Münevver mi Cem'i öldürdü de ben yamuk okuyorum? AİHM'ye "beni öldürecek" diye başvuran bir erkek var mı kardeş karısı için? Ama kaç kadın öldü ve ölüyor!!!).

Böyle bakmaya devam etmek, tartışmayı da bence son derece zeminsiz ve geçersiz kılıyor. Kadınların şikayet ettiğiniz her silahı, kendilerine kullanılana "evrimsel" bir cevaptır. Bu eşitsizliği görmeden insanlıktan falan bahsedemezsiniz (bu sol söylemler bayatladı, 25 yıl evvel de dinliyordum). Beni geçenlerde Kartal Real'in önünden kaldırmaya kalktılar biliyor musun? Onları "becerebileceğimi" bilseler, acaba yapabilirler miydi? Ya da karakoldaki tüm polsilerini savcının ve yargıcın "kadın" olacağını bilselerdi, bunu yapabilirler miydi?

Sen hangi "iktidardan" bahsediyorsun?

Ya da, faz atlayıp şöyle diyelim: seni de annen yetiştirdi. Demek ki anneler o kadar da kötü yapmıyor!!

Bu gayet münferit bakış açısı ile nerelere varılacak (nasıl varılabilirse tabi..) bilemiyorum. İzleyeceğim...

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor