18-09-2009, 20:31
|
|
Software Developer
|
|
|
|
Alıntı:
Firari´isimli arızadan alıntı
Ezber ve kalıplaşmış cümleler, yıllardır dinliyoruz bu ezber ve kalıp cümleleri. Biz sadece kendi görüşümüzü başkalarına illa da şöyle anlayacaksınız diyerek zorla empoze etmeye çalışan bir toplumuz. O yüzden de bu tür söylemlerden rahatsız olanları hemen bölücü veya Türk düşmanı gibi kalıplaşmış laflarla suçlarız. Biz rahatsız olanlara hayatta sormayız, neden rahatsız oluyorlar diye? Bizim en iyi özelliğimiz eleştirenleri ve rahatsız olanları linç etmektir ve herkesin bizim doğrumuzu kabul etmesini beklememizdir. Eğitim şart.
|
Ben kimseye görüşümü dayatmaya çalışmıyorum. Tam aksine her kişi, karşısındaki kişinin görüşüne saygı duymasını istiyorum. Yukarıda konuyu açan arkadaşın nick'i solplatform yani sol bir görüşe sahip. Ben de sağ bir görüşe sahibim. Demek istediğim yukarıdaki havin adlı diğer arkadaş da öyle bir söz ile saldırıya geçmişki, karşılığında ben de mecburen celallendim. Karşı görüşe sahip arkadaş görüşünü güzel bir şekilde ifade edip tartışsaydı ben de böyle çirkin bir şekilde yaklaşımda bulunmazdım. Ve eğitim şart lafınızı hiç beğenmedim. Eğitim sadece; ben varım, benim görüşüm doğru demek değildir.
Alıntı:
Firari´isimli arızadan alıntı
Bugün sizlerin yapmış olduğu milliyetçilik, çeşitli paranoyalar üreterek başka milletlere/halklara kin, nefret ve düşmanlık beslemekten bir adım bile ileri gitmiyor. Kafanızı soktuğunuz o ırkçılığa dayalı milliyetçilik batağından bir çıkarın ki insanlık deryasından birazcık nasiplenebilesiniz. Türkiye’de milliyetçilik adı altında işlenilen cinayetler/linç girişimleri gözümüzün önünde durmakta. Fazla uzağa gitmemize de gerek yok bütün bunları görebilmek için.
|
Öncelikle sizlerin deyip kalıplama. Ben yukarıda da açıkça belirttim. Her topluluğun içinde düşünceleri kötü niyete kullanan kişiler de vardır. Bu demek istediğim bütün solcuların, sağcıların, dindarların, ateistlerin daha doğrusu belli bir görüşe sahip olan insanların hepsi insanlık için iyi şeyler yapan mıdır? Tabiki hayır. İşte ben de tam buna karşıyım. İster sağcı olsun ister solcu olsun, ister Allah'a inansın, ister inanmasın. Yeterki bir insan olarak iyi bir insan olsun. Ben niye milliyetçiyim. Çünkü milletimi yani aynı kara parçasında doğup, büyüyüp, birlikte yetiştiğim insanları seviyorum. Farklı kültüre sahip olan insanlardan beni daha iyi anladıkları için milletime bağlıyım. He bu demek değildir, her zaman kendi milletimden bir insan başka bir milletteki insandan daha yararlıdır. Tekrar ediyorum her olgu içinde kötü niyet vardır. Karşındaki bir insanı kalıplaştırıp, onu kötü yönde eleştirmek çok kolaydır. Önemli olan karşındaki insanın insanlık için neler yaptığıdır. Umarım bu dediklerim halen yanlış anlaşılmıyordur.
Tekrar altını çiziyorum, hiçbir kimseye karşı kötü niyet beslemiyorum. Ancak bana kötü yönde yaklaşılmadığı sürece.
|