18-09-2009, 12:43
|
 |
Arıza
|
|
|
|
Alıntı:
|
aydınlanma çağıyla beraber üretim ve tüketimin artması,maddileşme,makineleşme,bireyselleşme insanın kendine yönelmesine,sorgulamasına neden olmuş;dinden ve tanrıdan uzaklaşılıp her şeyi akıl ve bilimle açıklama çabalarını doğurmuş.bu da maneviyattan uzaklaşan insanlar topluluğu demek.
|
güzel bir tanım. ancak maneviyattan uzak olmak mı yalnızlaştırıyor yoksa maneviyatın ağır basması mı ?
Alıntı:
|
dönemin insanları yalnızlaştırdığı bir gerçek.bence asıl sorulması gereken bu yalnızlıkla nasıl baş edileceği?
|
yalnızlık insanın kendi tercihi değil midir? nefret ettiğim toplumun dayatmalarını kabul edemediğim için kendi iç hesaplaşmalarım sonucu yalnız kalmayı tercih ediyorum. yoksa yalnız kalmak bile kendi tercihim değil mi?
Alıntı:
yalnızlık özgürlük demek.kimseye bağlı olmamak ve kimsenin sana bağlı olmaması.
bir otoriteye boyun eğmemek...
|
evet. bu yüzden güzeldir yalnızlık.
Alıntı:
erich fromm'a göre bizler yalnızlıktan kaçarak aslında özgürlüğümüzden kaçıyoruz,yani kendimizden kaçıyoruz.
bir sevgilinin olması,aileyle beraber yaşamak,arkadaş grupları,ya da bir arkadaş...holiganizim,aşırı dincilik,fanatiklik,partizan olmak... kaçış yöntemlerimiz arasında
yalnızlık aslında kendi kişiliğimizi,benliğimizi oluşturmamız açısından bir anahtar.bu şekilde yaklaşsak belki de 'yalnızlık' sözcüğü bu kadar korkutucu,kasvetli gelmez.
|
rol yapmadan,kurallara uymak,birilerinin isteklerini karşılamak mecburiyeti olmadan,kısacası diğer insanlara göre kendini ayarlamak zorunluluğu olmadan,tamamen kendin olarak yaşayabilmek değil midir yalnızlık. insan neden korkar ki bundan? kendine ait bir kişiliği olmadığından,kendine de ikiyüzlü davrandığından mı ? kendinden mi korkuyor insanlar?
Alıntı:
|
öylemek istediğim ömür boyu yalıtılmış,duvarlar içinde bir hayat değil tabi.(her insanın hayatında vardır yalnız kaldığı dönemler.)sadece bunun değerini bilmek.
|
aslında tüm hayatımı tek bir insan görmeden geçirebilmek isterdim... 

Sizi tanımıyorum! Sizin yasalarınızı, nizamınızı, kuvvete dayanan yetkinizi tanımıyorum! Bu yüzden asın beni!  Louis Lingg
|