Tekil Mesaj gösterimi
  #9 (permalink)  
Alt 16-09-2009, 05:21
TURK TURK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Software Developer

Her ülkenin, bölgenin, kurumun, düşünce topluluğunun vb. şeylerin hatta ailenin bile yönetiminde ve yönetileninde, kötü düşüncelere ya da çıkarlara hizmet etmek adına kötü insanlar olabilir. Bu solda da oldu, sağ da. Ben, yapılan bu kötü hareketleri savunmuyorum. Ama şunu söyleyeyim ben de bir ülkücüyüm ama benim ülkücülük tanımımda halkıma, devletime, vatanıma ve dinime kötü düşenbir unsur yok. Her zaman için halkımın, devletimin, vatanımın ve dinimin iyiliğini düşünmüşümdür. En küçük örnek vermek gerekirse de sokakta yürürken bir demir ya da cam parçası görsem bile onu alıp çöpe atıyorum. Çünkü o atık parçanın, o yoldan geçen birisin vücüdüna ya da malına (arabasına, moturuna vb. şeylerine) zarar verebileceğini düşünüyorum. Bu en küçük bir düşünme sistemi. Her işte bu kadar hassas ve güzel düşünülse hiçbir kötülük olmaz aslında. Ben burda ne sağı kötülemek istiyorum ne de solu. Çünkü her iki tarafın da o kadar çok yanlışı olduki ve hatta olmaktadır ki, bunları sayamayız. Benim tek istediğim şey bu ülkede kardeşçe ve anlaşarak yaşamak. Ama maalesefki bu istediğim olmuyor. O sen solcusun, o sen sağcısın, o sen şusun, o sen busun deyip resmen birbirimize düşüyoruz. Birbirlerine bağlanmış ve toplu olan çitaları elinizle kıramazsınız ama her biri bir yere dağılmış çitaları teker teker rahatlıkla kırabilirsiniz. İşte biz de kendi içimizde bu şekilde sınıflandırılarak ayrılıyoruz ve bölünüyoruz.