16-09-2009, 05:03
|
|
Software Developer
|
|
|
|
Siz laflarımı nasıl anlıyorsunuz bilmiyorum ama beni eleştirirken aklınıza dayatmış olduğunuz tek bir mantık ile kendinizi belirtiyorsunuz. Fikirlerinizi bu kadar daraltmayın. Geniş düşünün. Ben nasıl tartışmaya katılır iken hem kendi hem de sizin tarafınızdan olaya bakıyorsam siz de biraz bu yönününüzü sergileyin. İlla da zıt görüş ve asi olmaya çalışmayın. Birkaç mesajlarınızı okudum ve hepsinde illaki karşı tarafı çürütme zorla iğneleme ve hafif derecede aşağılama var. Ben teorinin de ne olduğunu biliyorum hipotezin de. Bunlar bilinmeyecek, doğaüstü kavramlar değil. Elbetteki bir ırk başka bir ırka karşı iyi de nitelendirilebilir kötü de ki ben zaten yukarıda belirttim. Tarihte bizim de hatalarımız oldu diye. Ve ben bir millet olarak değil, bir zat olarak da öz eleştirimi yapmışımdır. Hayat boyunca da bu yüzden tecrübe sahibi olmuşumdur. Ama sen kalkıp da hep benim dediğim doğru, benim savunduğum ya da inandığım düşünce doğru, bir tek ben doğruyum gibi hükümlerin altına girersen bunun sadece bencillik olduğu düşünülür. Bu forumda adam gibi tartışmak istediğim için mesaj yazıyorum. Eğer her mesajda bu şekilde iki taraflı düşünülmez ise gerçekten iyi bir tartışma platformu olamaz. Ve şu paragrafınız da hiç hoşuma gitmedi.
Bu sözün, hayatında hiç uçak kullanmamış birinin uçak sürmeyi çok sevdiğini söylemesi gibi oldu Arkadaşım, sen daha bilimsel teoriyi dahi tanımlayamazken, evrim hakkında ki kulaktan dolma bilgilerinle konuşman sence absürtlük değil mi?
Çoğu cevaplarınızda bu şekilde bir kalkan alıyorsunuz fikirlerinize. Neden hep sizin görüşleriniz çok doğru da başkalarınki kulaktan doğma. Ortaya bir evrim teorisi atıldı mı? Atıldı. Bunun üzerine tarihsel buluntularda aradaki kayıp halkaya ait canlı iskeleti bulmak istediler mi? İstediler. Ki bulundu da. Peki bu bulunan ve kayıp halka diye adlandırılan iskeletler ya da kafatasları vb. şeyleri Primattan, insana evrim geçişindeki kayıp halka olduğunu nasıl kanıtlayacaksın? Ki bunu kanıtlayan bir tane belge sun bana. Belki o bulunan kayıp halkaya ait kalıntılar primatların bir şekilde gelişmiş haliydi? Benim demek istediğimi umarım anlayabilmişsindir arkadaşım. Yani o bulunan kayıp halka dedikleri kalıntılar illa da primattan insalığa geçiş dönemine ait olması mı demektir? (Bu paragraftaki bazı cümleler olaya sizin tarafınızdan bakıp da kurduğum cümlelerdir.)
Teori zaten, hakkında yeterince kanıt bulunan hipotezdir Kanıt olmazsa teori de olmaz.
Bana;
Arkadaşım, sen daha bilimsel teoriyi dahi tanımlayamazken, evrim hakkında ki kulaktan dolma bilgilerinle konuşman sence absürtlük değil mi?
diye bir aşağılamada bulundunuz. Albert Einstein'ın İzafiyet Teorisindeki,
"Işık hızı evrendeki üst hız limitidir."
düşüncesini kanıtlayan bir tane kanıt gösterebilirmisin yok çünkü o bir teoridir.
Hee şuanki teknoloji ile ışık hızını aştılarsa, ben hiç duymadım.
Sen öyle bir şey duyduysan bana da anlat, beni bilgilendir.
Arkadaşım lütfen teori ile pratiği karıştırmayalım.
Bana "teorinin ne olduğunu bilmeyen" diye hitap edip aşağılarken kendinize de bir öz eleştiri yapın.
Şunu da ekleyeyim her teori gerçek değildir demiyorum.
Tamamen bilimsel belgelerle kanıtlanmış teoriler de var yani pratikte kanıtlanmış.
Darwin evrim teorisi kanıtlanmış bir teori değildir.
Devamlı kalıntılar buluyor ama nedense halen bir tam teşekküllü DNA'sı çözülmüş bir soy ağacını çıkartamadılar.
Eğer tam teşekküllü DNA'sı çözülmüş soy ağacını kanıtlasınlar.
İşte o zaman gel benim yanıma, beni deminki laflarınla aşağıla...
Lütfen düşüncelerini karşıdakine dikte edeceğim diye insanları aşağılama.
Benim inanmadığım düşünceye sahipsin diye ben seni aşağılıyor muyum?
Burda adam gibi tartışıyorum.
Madem fikirlerine bu kadar eminsin sen de benim tartıştığım seviyede usulca tartış.
Yani hep karşı tarafı iğnelemeye çalışma.
Düşüncelerini ortaya koyarken, kendini her iki tarafın da yerine koy.
Böylelikle hem kendi açıklarını hem de karşındakinin açıklarını görmüş olursun.
Ve en başta öz eleştiri yapmayı bil...
|