Tekil Mesaj gösterimi
  #17 (permalink)  
Alt 15-09-2009, 11:01
firari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
firari firari isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Delinin zoru

Ben bu konuda “sunasu” adlı kullanıcı ile hem fikirim.
Diken batar beden acıyı hisseder, vicdan kabarır ruh acıyı hisseder.
Kör adam topalı sırtında taşır, topal adam görür yolu gösterir.

Alıntı:
haykirtkan´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
olmadığının kanıtlanması nasıl olurdu billmiyorum ama bir ruh olduğu savunuluyor varsa eğer o da çekebilir mi acıyı?
Ruh vardır yada ruh yoktur gibi kesin yargılar aynı kapıya çıkar yani inanç meselesine. Ancak günümüze kadar herhangi bir bilim dalı metafizik ruhun varlığını bir takım materyaller göstererek kanıtlayamamıştır, ruh maddi bir öz/özellik taşımaz. Bilinen, kabul edilen somut gerçekler bunlardır. Soyut ve metafiziki bir kavramın bilimsel verilerle desteklenerek kanıtlanması da imkansızdır. Dolayısıyla bu durumda olmadığı düşünülen bir kavramın olmadığının kanıtlanmasını istemek de oldukça absürt bir durum olur.

Alıntı:
Mxx´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Ben evrim teorinde duyguların nasıl kazanıldığını merak ediyorum bi meydan okuma değil yanlış anlama .. sence duygular sadece yanılsama mı ?
Bilim duyguları beynin bir işlevi/beyindeki nöronların aktivitesi olarak açıklar yani his merkezinin beyin olduğunu ve maddesel bir açıklamasının olamayacağını savunur. Materyalist felsefe görüşü olan maddecilik anlayışına göre ruh yoktur. Doğmatik anlayışa göre ruh vardır.