Tekil Mesaj gösterimi
  #52 (permalink)  
Alt 09-09-2009, 10:10
tostaky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tostaky tostaky isimli Üye şimdilik offline konumundadır
remayise munzuri

Nereden başlanır, nasıl devam edilir tam emin olmamakla birlikte şunları söyleyebilirim. Yaşanılan toplum insana sürekli olarak bir şeyleri yapmasını ve bazı şeyleri yapmamasını söyler. Her şey toplumsal hayatı kolaylaştırmak, devam ettirmek içindir. Yasalar, örf, adet ve gelenekler, "vicdan" ....

Buradan "hırsızlık"a gelmek istiyorum. Hırsızlık toplumca yapılmaması gerek bir şeydir. Başkasının mülkünü onun izni olmadan almamalı, kullanmamalıyız. Sonra buradan fikirleri ( kitap yazma, beste yapma, resim ya da ) mülk edinme ve bunların üzerinden para kazanmaya geçiş yapabiliriz. Buradan bu kitapların basılıp çoğaltılması ve bizim okuma, dinleme, düşünme, tartışma özgürlüğümüze ve tabi ki ekonomik özgürlük ... Şimdi ben kitabı almak isteyip param olmadığı için alamıyorsam, kendi kişisel gelişimime kendim karar veren bir birey olarak bu özgürlüğüme set konulması halinde bu bir baskı durumu yaratacaktır. Baskı durumunu yaratan ben olmadığım halde baskı durumuna maruz kalarak "ezilmişlik" duygum daha da kabaracaktır. Birisi kitap çalmaya karar verdikten sonra bu işin "etik" kısmını kendi başına halledebiliyorsa sorun yok, yani birisi çalma imkanı olmasından cesaret alıp bütün kitapçıyı indirmemeli, ihtiyacı kadar olanı almalıdır.

hayırlı işler ...

vermediğiniz bir şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrim'i satın alamazsınız. Devrim'i yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak. Devrim ya ruhunuzdadır, ya da hiçbir yerde değildir...