Tekil Mesaj gösterimi
  #21 (permalink)  
Alt 08-09-2009, 18:29
ucuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ucuk ucuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
sinqci

Alıntı:
betul´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
kürt sorununu devlet yasalarla çözerse bu sefer türklerin ayaklanabileceğini düşünüyorum. çünkü gördüğüm kadarıyla milliyetçi/ülkücü/mhpli hatta solcu geçinen chpliler bile konuya beklenmeyecek kadar sert bir tepki verdi. partilerde halkı bu yönde kışkırtıyorlar. bu nedenle kürtlere verilecek haklar türkleri kesinlikle rahatsız edecek.olay içinden çıkılması daha zor bi hal alacak.

300 000 dolar gibi bir rakamdı sanırım.
bi kac sifiri eksik bu rakamin ; dogrusu $öyle;

420 000 000 000 yani ==> 420 milyar dolar
kaynak: http://www.ensonhaber.com/gundem/226...-kahraman.html
Alıntı:
ilk başta bende bu kürtler ne istiyorlar ki diye sormuştum.gördüğüm ve bildiğim kadarıyla dillerini zaten rahatça konnuşuyorlar,kürtçe kitaplar basılabiliyor, kimse sen kürtsün deyip yolda sıkıştırıp öldürmüyor. ama durumu biraz daha araştırıp,kürt arkadaşlarımı dinledikçe hakverdim.fazlasıyla zor şartlarda yaşıyorlar,kimse tutup sebepsiz öldürmesede türkler arasında ikinci sınıf insan muğamelesi görüyor ve aşağılanıyorlar. üstelik kimsede keyfinden çıkmaz ya dağa.

anlamazlar,kavramazlar. doğuda çocuklar zor şartlarda neredeyse türk düşmanı olarak yetişirken,batıda ''kürt sorunu diye birşey yoktur,onlarda orada gayet güzel yaşamaktadır,üstelik devlet doğuya yaptığı yardımı buralara yapmıyor bile.'' şeklinde yetişiyor.iki yıl öncesine kadar bende aynı düşüncedeydim.ama biraz gerçekleri görmek yeterli aslında.
Ikinci sinif insan mugamelesi biraz iltifat gibi olur gercegin yaninda diye düsünüyorum.
Kimse tutup sebebsiz öldürmese de ?
Ahmet kaya kürtce sarki söylemek istiyorum dedi, öyle degerli bi sanatciyi sürgün edip her gün diri diri öldürmediler mi ?
Sürgünde yada gurbette yasamak kadar lanet olasi birsey yok, ve bence öldürmeyen ölüm seklidir. Hani eger düsmanin varsa, nefret ettigin biri varsa ona verelebilecegin en büyük ceza onu vatanindan ayri bi yere sürmektir unutma !
Suan avrupada dünyanin dört yaninda milyonlarca kürt var , onlarin ne sucu var , vataninda yasamak varken neden yurtlarindan kopup dilini kültürünü bilmedikleri bi yerde yasamaya mecbur birakilsinlar ?
Bence bu en büyük mecazi katliamdir !
Gercek katliama gelince, Türkiye simdiye kadar kac defa kürt köylerini yakti , katliamlar gerceklestirildi. En basitinden , en yakin gecmiste olanlari söyleyeyim sana.
90li yillarda doguda bircok ilin kontrolü pkknin elindeydi, o sürecte halki pkkdan sogutmak icin, her türlü kirli savas teknikleri yürütülüyordu.
Askerler gerilla kiyafeti giyerek kürtleri kursundan geciriyordu, köyleri yakiyordu iskenceden gecirerek binlerce defa öldürtüyordu.

Ve kürt kelimesini kullandigi icin binlerce kürt aydini var hapislerde cürütülen.
yani kürtlerin cektigi sadece bu kadar degil, simdi burda yazsam emin ol bi kitap cikar.

Kötü günler geride kaldi diye umut ediyorum, ama daha iki yil önce, bi kürt yeni dogan cocuguna kürtce isim verilmesine izin verilmiyordu.

Ve daha bi hafta önce 10 yasinda bir kürt kizinin kendi evinde arkadaaslarina kürtce dersi verdigi icin mahkemelik oldugunu okudum, yargilaniyor hala.

Ve daha bi ay önce hakkaride 2 dtpli kafalari tasla ezilerek öldürüldü. faili belli olsada mechul diye gecti kayitlara.

Ve daha bi kac yil öncesinde, Hakkarida kütüphaneye bomba atan iki üc tegmen halk tarafindan suc üstü yakalnip adalete teslim edildi, ama saygideger büyükba$ pardon büyükanit o tegmenlerin iyi cocuklar oldugunu söylerek yargiya emir vermesiyle, katiller serbest birakiliyor.

Ve ya okullarda kürtlere hergün ben türküm mutluyum dedirtmekte neyin nesi ?

Ve daha daha daha daha daha, ne bicim celiskidir anlamiyorum. ben insanim diyen birisi bu olaylara nasil kayitsiz kalabiliyor anlamiyorum.

Ve türklerin kürtlerinin durumunu kürt soriunu anlamamalarini
-devlet tarafindan koyunlastirilmis olmalarina
-türklerin hic bir zaman kötü seyler yapmayacaklarina inandiklarina
==>kötü sey yapsalarda bunu kabul edemiyecek sekilde egitildiklerine
==>türk irkinin her seyin herkesin üzerinde olduguna baska irklari irk yerine bile koyamamarina
==> devletin yürüttügü asimilasyon politikasi yüzünden, türk halki artik öyle bi hala gelmis ki, resmen benim irkimi kendisi belirleyecek hale gelmis.
Bana sen kürt degilsin, ne kürdü, türksün diyebilme hakkini kendilerinde görmelerine bagliyorum....

Ve bunlarin hepsi ilk okuldan askerlige giden evrede türklere a$ilanan politikadan meydana geliyor.

Alıntı:
bu ülkede 72 buçuk milletten insan yaşıyo. neden sadece kürtler sorun çıkartıyo? benim soyumun yarısı çerkez yarısı tatar onlardan neden şimdiye kadar terörist çıkmadı? bi yakınım anlatıyo hastaneye gittiğinde bi kürt kadın görmüş biri dizinin dibinde biri kucağında biri eteğinde 4-5 tane çocuk. sormuş zor olmuyo mu bakmak diye. kadının verdiği cevap aynen şu: biz doğuracaz çoğalacaz ki sizin kökünüzü kazıyabilelim. böyle diyen insanlardan ne hayır beklenir. sırf yer ziyanı başka bişey değil onlar. o imralıdaki vatan hainin de kafasını kopartmak yerine kaale alıyolar ya. bu devletin sonunu hiç hayırlı görmüyorum.
Yukarda anlattigim koyunla$maya canli örnek.
Yazik yani, umarim gidecegin üniversitede biraz bilinclenirsin.
Ve sana biraz empati yapmani tavsiye ediyorum! belki sana uzak gelebilir ama, biraz dene , insanligina iyi gelicektir emin ol...

O kafasini kopartmak lazim dedigin kisi devlet tarafindan öldürülürse, türkiyede cikacak ic savasi türkiye cumhuriyeti cok iyi sezdi, o yüzden asamadilar, asamazlarda!
onun ugruna kendini yakmis ,canina kiymi$ yüzlerce insan var, kendi canina kiyacakta binlerce insan var !...

Ve suan kürtlere en azindan kürt deniliyorsa o kafasini kopartmak lazim dedigin kisi sayesinde hersey oldu.

Zamaninda kürtlere kart kurt yalanini akademik olarak uyduran generaller komutanlar bile cikip biz yanlis yaptik, kürtleri asimile etmeye calisarak. Keske yapmasaydik , biz simdiye kadar yalan söyledik diyorlar.Kürt sorunu cözülmeli diyor o kafatascilar bile.

Sense ya at gözlügü tasiyorsun yada hücrede yasiyor olmalisin bu uyutuldugun derin uykudan uyanmamayi becerebilmek icin.

Konu ucuk tarafından (08-09-2009 Saat 18:33 ) değiştirilmiştir..