Tekil Mesaj gösterimi
  #15 (permalink)  
Alt 06-09-2009, 03:17
seina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
seina seina isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Arıza

Alıntı:
buda moda oldu galiba, türkiyede yapilmasi gereken onlarca belkide yüzlerce acilim var, türkiye bi evreden geciyor, ama emin ol ki su kürt sorunu cözülürse, kürtler insan yerine koyulursa, haklari verilip - talepleri karsilanip, yillardir ugradigi ihmalden , devletin ayrimciglinden kurtulursa bu nun adi kürt acilimi olarak kalmaz, bi devrim olur, türkiye acilimi olur, tek kürtler huzura kavusmucak, türkler iki misli rahata kavusucak.
kürt sorununu devlet yasalarla çözerse bu sefer türklerin ayaklanabileceğini düşünüyorum. çünkü gördüğüm kadarıyla milliyetçi/ülkücü/mhpli hatta solcu geçinen chpliler bile konuya beklenmeyecek kadar sert bir tepki verdi. partilerde halkı bu yönde kışkırtıyorlar. bu nedenle kürtlere verilecek haklar türkleri kesinlikle rahatsız edecek.olay içinden çıkılması daha zor bi hal alacak.

Alıntı:
Bunu neye dayanarak söylüyorum diye sorarsan, en basitinden bu kirli savasa harcanan para bile muhtesem yüksek. Gecen gün sn. Sinan Cetin bu paranin miktarini "Bu parayla doguya dört tane paris, iki tane chicago insa edilir" diyerek rakamin yüksekliginin anlatmaya calisiyordu.
300 000 dolar gibi bir rakamdı sanırım.

Alıntı:
Bugün okudugum bi haberde türkiyenin en iyi ve kötü illeri siralanmisti, en kötü iller tamemen dogudan olusuyor.
Yani demek istedigim türkiyede yapilan her durum tespitinde doguyla diger bölgelerin arasindaki fark acik bi sekilde ortada, artik doguya bomba yagmasin kimseler ölmesin pisi pisine diye bu acilim olmali.
Biz o kadar bu savasin icinde katledilip iskencelere maruz kaldiysak bile hala cikip ey türkler gelin barisalim diyoruz, kucaklasalim diyoruz, ama velakin insanoglu ilginc bi yaratiktir, birseyi yasamadan anlamaz, davulun sesi uzaktan hos gelir anca ve siz teröristsiniz diyip konusmaya bile gelemiyor türküm diyenler.
Dogunun durumu filistinten afrikadan daha beter, ama medyasiyla devletiyle herseyile bir olan -kürtleri hazmedemeyen kisiler, kenetlenmisler dogudaki bu carpik düzenle ilgili en kücük bi haber bile yapmiyorlar ve yillardir yalanci medyasiyla türklere masallar anlatip duruyorlar...
Sonuc itibariylede türklerde güllük gülistanlik sandiklari kürtlerin durumu / dogunun durumu hakkinda cikip ta "biz de türk acilimi istiyoruz" diyerek bunlara ne acilim lazim, herseyleri var diye ima edebiliyorlar...
ilk başta bende bu kürtler ne istiyorlar ki diye sormuştum.gördüğüm ve bildiğim kadarıyla dillerini zaten rahatça konnuşuyorlar,kürtçe kitaplar basılabiliyor, kimse sen kürtsün deyip yolda sıkıştırıp öldürmüyor. ama durumu biraz daha araştırıp,kürt arkadaşlarımı dinledikçe hakverdim.fazlasıyla zor şartlarda yaşıyorlar,kimse tutup sebepsiz öldürmesede türkler arasında ikinci sınıf insan muğamelesi görüyor ve aşağılanıyorlar. üstelik kimsede keyfinden çıkmaz ya dağa.
Alıntı:
Benim simdiye kadar gözlemledigim kadariyla, ortada olan tek sorun => Türklerin bu kirli savasi yada bu kürt sorunu hic bi sekilde bilmemeleri, anlamamalari, kavramamalaridir.
anlamazlar,kavramazlar. doğuda çocuklar zor şartlarda neredeyse türk düşmanı olarak yetişirken,batıda ''kürt sorunu diye birşey yoktur,onlarda orada gayet güzel yaşamaktadır,üstelik devlet doğuya yaptığı yardımı buralara yapmıyor bile.'' şeklinde yetişiyor.iki yıl öncesine kadar bende aynı düşüncedeydim.ama biraz gerçekleri görmek yeterli aslında.

Sizi tanımıyorum! Sizin yasalarınızı, nizamınızı, kuvvete dayanan yetkinizi tanımıyorum! Bu yüzden asın beni! Louis Lingg