Tekil Mesaj gösterimi
  #120 (permalink)  
Alt 31-08-2009, 23:38
AlbatrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

Alıntı:
İşte fark burada.
Fark, aklını kullanan ve kullanmayan arasında.
Allah'ın varlığına dair en ufak bir iz bulamadıysan hala, hayatı bomboş ve akılsızca yaşamışsın.
Var olduğunu iddia ettiğin şeye dair ''somut kanıt'' getirmesi gereken sensin, hala bunu bile idrak edemiyorsun. Olmayan bir şeyin olmadığını ispatlamak tipik bir mantık safsatasıdır ve siz de bu hataya çok sık düşüyorsunuz. Şimdi ben sana 32 bacaklı, 7 kollu doğa ve mantık üstü, gözle görülmez, ölçülemez ve mekan/zaman üstü ZARTAROZ Tanrısı'nın olmadığını çürüt dersem bana ne cevap verebilirsin?
Alıntı:
Evrendeki mükemmel uyumun farkında değil misin?
Pat diye mi oluştu her şey?
Mükemmel olması(ki bu da ayrı bir mantık safsatasıdır) bir yaratıcının varlığına otomatik delil değildir. Ayrıca ''mükemmel''liğin sınırı nedir, tanımı nedir, nerede başlar nerede biter ve neyle ölçülür? Bunun kesin sınırlarını çizip cevap verebilir misin?
Alıntı:

Mesela insan vücudunun mükemmeliyeti hakkında hiç mi yazı okumadın?
Neye göre, kime göre mükemmel? Bir insan kulağı ne bir kedi ne de bir köpek kadar hassas değildir mesela. Bir kartal gözü yahut bir baykuş gözü insan gözünden kat be kat gelişmiştir. Eee, sonuç? Böyle bir argüman delil olabilir mi? Kaldıki, doğuştan genetik kusurlu doğan binlerce insan var:Bu durumda, bu da Tanrı'nın bir zaafiyeti midir?

Alıntı:
150.000 km kılcal damar 1.5 m’ye sığdırılmış. Çok ilginç ve zor değil mi sence de? Pat diye oluşsaydı dünya, hiçbir ilah olmadan, bu kadar dikkat edilir miydi ve bu kadar uyum içinde olur muydu her şey? Bence kesinlikle hayır.
Bir de Fen Lisesi okuyorum diye caka satar; daha genetikten, evrimsel biyolojiden haberi yok Kartal gözü daha da gelişmiştir, sonuç?

Alıntı:
Dünya ile Güneş arasındaki mesafe tam insanın yaşamasına uygun bir ortam sağlıyor, bundan haberin var mı peki?
Birdenbire oluşunca her şey, bu denge de tesadüfen mi sağlanmış?
Hayır mutlaka bunları yöneten biri olmalı.
Bir olguyu ispatlarken delilden sonuca gidersin; sonuca uygun eğip bükmelerle delil uydurmazsın ki sen ve senin gibi düşünen insanların yaptığı aynen budur! Kaldıki, dünyanın oluşum safhalarına bakıldığında canlılığı ortadan kaldıracak bir sürü süreç yaşanmıştır. Dinazorlar birden bire okus pokusla ortadan kalkmadı değil mi mesela? Ya bir kozmik hadise yahut dünyadaki doğal bir felaket bu canlıların yaşaması için gerekli doğal çevreyi yok etti ve sonunda nesilleri tükendi. Nerede mükemmellik?

Bu durumda, nasıl kıvıracağını ben söylüyeyim: Tanrı, insanların yaşaması için o afeti yarattı

Alıntı:
Bütün insanların parmak izlerinin farklı olması da bir mükemmeliyet değil mi peki sence?
Bunlar en basit örnekleri benim savunduğum düşüncenin.
Bu örneklerle gelmen, bilimsel metodolojiden zerre kadar nasiplenmediğini gösterir sadece. Örnekleriyle yukarıda açıkladığım için tekrar girmiyorum...
Alıntı:
Peki nedir bizi yaratan, ya da nasıl oluştuk biz? Maddenin aklı mı var ya da aniden milyonlarca yeni madde oluşturabilme gücü? Neye dayanıyorsun sen ateizmi savunurken? "Ben hiçbir şeye inanmıyorum." demek saçmalığın daniskasıdır. Hiçbir yaratıcının olmadığına inanıyorsan, bizim nasıl meydana geldiğimizi de açıklamak zorundasın. İşte o açıklamayı yapamazsan gerçekten götünden uydurmuş olursun bütün bu söylediklerini.
Senin üstünde oturduğun aletin ürettikleri dışında somut bir teorin varsa söyle biz de nasiplenelim? Sakın, yine saçma sapan argümanlarla gelme karşıma ama, somut/bilimsel kanıt getir. Yoksa ben de sana uçan spagetti canavarını anlatmaya başlayacağım

Genetik biliminin, antropolojinin ve fosil kayıtlarının bize verdikleri deliller öyle birden bire, aniden ortaya çıktığımıza dair herhangi bir delil sunmazlar. Benim bu konudaki dayanak noktam, evrensel ''bilim''dir ve dilersen sana gerekli argümanları ve uluslararası bilim kurulların onayından da geçmiş makaleleri sunabilirim. Peki, sen bana böyle bir bilimsel argümanla gelebilir misin?
Alıntı:
Ayrıca; ateizm dediğin kavram, dünya yaşamına da ters düşüyor, fark edemiyorsundur sen ama. Bu söylediklerin ne demek biliyor musun; bakkaldan aldığın ekmeğin veya mağazadan aldığın gömleğin birdenbire, tesadüfen oluştuğunu düşünmek demektir. Halbuki herkes bilir; bu maddelerin bir yaratıcısı vardır. Fırıncı ekmek yapar, fabrika çalışanları gömlek üretir.. gibi.
Dünyanın neredeyse yarısı ateisttir; merak etme, hiçbir şeye ters mers değil. Yine safsatalara devam ediyorsun. Ben bir ateist olarak senden bin kat daha huzurlu ve mutlu olabilirim mesela. Yahut, çevremle ilişkilerimde son derece saygılı ve gelişmiş de olabilirim.

Bilimsel metodoloji açısından da, benim perspektifim bilgiyi ve merakı tetikleyip birikime katkıda bulunur. Senin gibi düşünseydi tüm insanlar, her şeye ''allah'ın takdiri'' der bırakırdı ve şimdiye değin tekerlek bile icat olmazdı
Alıntı:
Dünyanın sonu ve cennet-cehennem gibi kavramlarınsa kanıtı çok basit. Dünya oluştuğundan bu yana veya sen dünyaya geldiğinden bu yana pek çok değişiklik oluyor etrafında değil mi? Küresel ısınma, suların azalması, kainatın sürekli genişlemesi gibi olaylar, yavaş yavaş sona doğru gittiğimizi göstermiyor mu? Evren sonsuz olsaydı eğer, bu değişikliklerin hiçbiri olmazdı ve her şey olduğu yerde kalırdı. Maddenin termodinamik kanunuysa bunu bilimsel açıdan da gayet mantıklı bir biçimde destekler. "Her şey kararlı bir dengeye doğru akar." der bu kanun. Her şeyin bir sonu olduğunu mu anlatmaya çalışıyor acaba? Anlayabildin mi? Sanmıyorum ama neyse devam edelim.
Yine mantık safsatası yapıyorsun:

Öncül 1: Dünyada herşey değişiyor
Öncül 2: Küresel ısınma vb olaylar dünyanın sonuna gittiğimizi gösteriyor
Öncül 3. Termo dinamik de bunu destekler

Sonuç: O halde cennet ve cehennem vardır

Ne alaka? Buradan çıksa çıksa, hiçbir şeyin sonsuza kadar baki kalmadığı çıkar; cennetle ilgisi yok

Aralarında somut bir bağ olmayan iki kavramsallaştırmayı(üstelik biri tamamen varsayımsal) birbirinin sonucu olarak ancak senin gibiler düşünür. Biz size boşuna, biraz metot/yöntem öğrenin, bilimsel düşünme hangi yöntemi ve teknikleri izler göz atın demiyoruz.

Alıntı:
Bu duruma daha sosyal bir yönden bakarsak, sen hiç başın sıkıştığında tam ihtiyacın olan bir durum, kişi, madde.. ile karşılaşmadın mı? Örneğin evde yiyecek yemeğin yokken komşu elinde bir tabak çorbayla kapını çalmadı mı hiç? Ya da moralinin bozuk olduğu bir anda en çok ihtiyacın olan insanla karşılaşmadın mı? Eminim olmuştur bunlar. Hiç kimsenin hayatının tamamı şanssızlıklarla dolu olamaz. Böyle durumlarda da “götünüzden ilah uydurmayın” felsefesini mi savunuyorsun? Ne veya kim getiriyor sana bu yardımları? Hem de tam ihtiyacın olduğu anda.. İşte burada da varlığını belli ediyor Allah. İster kabul et ister etme.
Bu yöntemle sana kurabiye canavarı yahut süpermen'in de yardım ettiğini ispatlarım, bunda ne var
Alıntı:
Yukarıda da söylediğim gibi, ben Müslüman doğduğum için şükrediyorum ve inancı sağlam olan diğer Müslümanlar da eminim bunun için şükrediyordur. Senin o saçmalık, absürdlük, komiklik dediğin şeyler ise her aklıma geldiğinde "iyi ki inanıyorum" dememi sağlayan şeyler. Ben kendime dışarıdan baksam ne düşünürüm bilmiyorum ama sen kendine dışarıdan baksan emin ol pişman olursun. Hala hiçbir şeyi fark edemediğin için pişman olursun. Çünkü gördüğün her şeyde; belki de farkındalıklarının artmasını sağlayacak şeylerde inançsızlığını kullanıyorsun. Eminim aklının bir köşesinde "Ya varsa?" sorusu var ama sen her seferinde bastırıyorsun bu soruyu. İnancına sığınacağına inançsızlığına sığınmışsın. İlah olmadığının tek bir sağlam kanıtı bile yokken, bana kalırsa, bomboş geçiriyorsun ömrünü.
Emin ol, aklımızı daha somut ve bilimsel işler için kullanmaya gayret ediyoruz. Bana bu yolla ispat etmeye kalkacaksan eksik olsun

Alıntı:
Yokluk için daha fazla kanıt gerekir... Unutma.
Ve son olarak, evet ben kaçığım. Bir şeyleri fark edebilmek kaçıklıksa eğer, kaçığım ve bununla gurur duyuyorum.
Öğreneceksin evladım, öğreneceksin; yani, umarım

Mey kasemi kırdın yere vurdun Tanrım
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrım
Gül renkli şarabım yere döktün tekmil
Zannım budur ki sen de sarhoş oldun Tanrım...

Hayyam...