Tekil Mesaj gösterimi
  #111 (permalink)  
Alt 31-08-2009, 04:51
parapsikoloji parapsikoloji isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

3 felsefeci birgün Şems-i Tebriz-i ye gelirler. o sırada Şems-i Tebriz-i talebeleriyle kerpiçle uğraşmaktadır. sorun buyrun der.felsefecilerden birisi öne çıkar ve başlar:
1- Allah vardır dersiniz ama görünmez gösterde inanalım
2-şeytan cehennemde ateşte azap görecek dersiniz yahu şeytan ateşten yaratılmadımı?
3-herkes özgürdür dilediğini yapabilir siz ise ahirette herkes hakkını soracak diyorsunuz.bırakın insanlar özgür olsun dilediğini yapsın der.
bunun üzerine Şems-i Tebriz-i elindeki kerpiçi adamın kafasına vurur ve adam kadı ya şikayet eder.Kadı da onları huzuruna davet eder ve sorar: neden böyle yaptın?
Şems-i Tebriz-i derki: ben sorularını cevapladım.
kadı: nasıl peki anlat!
Şems-i Tebriz-i başlar:
1- ben onun başına vurdum ve onun başı acıdı size şikayete geldi.peki göstersin başının acıdığını görelim.
2- şeytan nasıl ateşte azap çeker dedi. sen topraktan yaratıldın ve ben sana toprakla vurdum senin canın neden acıdı?
3-ve ben ona vurdum özgür değilmiyim dilediğimi yaparım onane istediğimide öldürürüm. der.
yani arkadaşlar herşey gözümüzün görmesiyle var olmaz. lütfen küfürleşmeyin argo kelimeler kullanmayın inancı olan kendine olmayan kendine.