27-08-2009, 19:25
|
 |
Guevara ☭
|
|
|
|
!
Alıntı:
lunatic´isimli arızadan alıntı
Kant ın metafiziğe verip veriştirmesine rağmen,ahlak felsefesi üzerine inşa ettiği tanrı kanıtı girişimi var olan klişe iddialardan daha tutarlı ve temellidir.Birçok konuda benimsediğim bir filozof olmasa da mantıksız düşündüğüne katılmıyorum ki bu yorumu az çok Kant ı okuyup bilen birisi de onaylamaz.
|
Kant'ın tanrının varlıgını kanıtlamadını one surmedım sadece cok guzel bır dusuncesı varkı 'mantık dınde yoktur' 'mantıkle ıman olmaz' der ve oldukca dogrudur. Mantıga vurursak nasıl dıne hak verebılırızkı? Kant'ın dedıgnız gıbı ınsa ettıgı tanrı kanıtı daha ıddalıdır cunku der kı 'ınanırsan kaybedecegın bırsey yoktur..ne degısırkı? Eger tanrı varsa sen buna ınanmıs olursun... ama yoksa ınanmadan omrunu yıtırırsın' Lıbertın mösyö ıle yaptıgı konuşmada gecıyor bu acıklaması. Olay Kant'ı savunmakta degıl.
Olay ınsanların tamamıyle sacmalıkla bırseylerın var oldugunu kanıtlamaya calısması..
Her konuda tavız verebılırım ama teolojıde gercekten ınsanların SIĞIR yetışmesıne tahammul edemıyorum.. o yuzden kah hırıstıyan kah musluman.. katıyen benımsemıyorum
önsözünden gerisi okunmamış tozlu bir kitabın, satır arasında saklı kalmış yaraya dokunabilmektir bir insanı anlamak.
|