peki tamam, ilkönce ön bilgi olarak sunu belirtmek istiyorum, ben bu konuda bilgi sahibi degilim, ve bir cok sitede evrim teorisini cürüten iddialar var vesayire, genel olarak önemsiz buldum simdiye kadar okuduklarimi, ama bu ekledigim yazida su iddaa dikkatimi gecti;
Evrim teorisine temeli TESADÜF'tür .. yani dünyada olan biten hersey tesadüfler zincirinden olustu, en kaba haliyle böyle söylebilriz sanirim (yanlisim varsa düzelt)...
yani buna görede big bangte bi tesadüf eseri patlayip evreni olusturdugu darwin-ciler tarafindan iddaa ediliyor;
ama bu alinti-da anlatilan ve bilimsel olarak yapilan arastirmalar big bangten düzgün sartlar icinde patlayip evreni olusturma ihtimali matematiksel olarak sifirdir, ve yukarda söylenildigi gibi, bi kalemi havaya firlatip onun sivri ucu üzerinde durma ihtimali kadar imkansiz olanaksiz bir ihtimal oldugu vurgulaniyor.
Alıntı:
Penrose, akıl sınırlarını çok aşan bu sayı hakkında şu yorumu yapar(big bangin tesadüfen patlayip evreni yaratma ihtimali ):
“Bu sayı, yani 10 üzeri 10 üzeri 123'te bir ihtimal, Yaratıcı'nın amacının ne kadar keskin ve belirgin olduğunu bize göstermektedir. Bu gerçekten olağanüstü bir sayıdır. Bir kimse bunu doğal sayılar şeklinde bile yazmayı başaramaz, çünkü 1 rakamının yanına 10123 tane sıfır koyması gerekecektir. Eğer evrendeki tüm protonların ve tüm nötronların üzerine birer tane sıfır yazsa bile, yine de bu sayıyı yazmaktan çok çok geride kalacaktır.”[ıv]
|
Bu konudaki düsüncelerini merak ediyorum?