Tekil Mesaj gösterimi
  #45 (permalink)  
Alt 15-08-2009, 09:27
müşkülpesent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
müşkülpesent müşkülpesent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
çaylak madam

Alıntı:
betul´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
okul kütüphanesinde tamda aradığım kitapları bulduğumda onları alıyorum, sonra geri götürmüyorum, bu çalmak olur mu
bana çalıyormuşum gibi gelmiyor çünkü o kitaplar orda öylece duracağına(kimse alıp okumuyor) benim işime yarıyor yaptığımdan hiçte pişman olmadım aldığım o kitapları sonradan başka arkadaşlara verdim onlarda okudular. oysa kütüphanede dursalar kimse farketmeyecekti bile onları. bende onları alıp en azından hakettikleri değeri veriyorum
şimdi benim yaptığım suç mu
Eğer üniversite kütüphanesiyse bahsettiğin kütüphane seni yüklü bir gecikme faizi bekliyor olabilir. Geçenlerde eski ev arkadaşım iki kitap kaybetmişti kütüphaneden aldığı. Sene sonunda 80 TL gecikme zammı ödedi. Bir de tabi kitapları alma yükümlülüğü var onları da yurt dışından getirtmek zorunda kaldı.. Bahsettiğin okul liseyse oradaki prosedürü bilmiyorum tabi.. Yine de kütüphane gibi ortak kullanım alanında olan yerlerin sadece bizim işimize yaradığını düşünmek bencilce olabilir.

"Eğer insanlar Tanrı olsaydı, kendilerini demokratik olarak yönetebilirlerdi. İnsanlar Tanrı olmadıklarına göre, mükemmel bir devlet insanlara göre değildir."

Jean-Jacques Rousseau