sangre´isimli arızadan alıntı
Ben Allah'ın var olmadığını ispatlayabilirim.. Şimdi iyi oku.
Allah'ın var olduğunu iddia eden tek kaynak Kuran'dır.. Bunun dışında çeşiti hadisler de mevcuttur.. Hadislerin büyük çoğunluğu rivayetlere dayanır ve sahihliği dahi tartışma konusudur..
Bu yüzden şimdi sana Kuran'ı Allah'ın göndermediğini ispatlayacağım..
Öncelikle Kuran ne diyor;
Nisa/82. "Hala Kur'an'ı düşünüp anlamaya çalışmıyorlar mı? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı."
Ben çelişkileri buldum.. Ve bu kitabın Allah tarafından gönderilemediğini ispatladım..
Çelişkili iki ayet;
Nisa -78. ''Nerede olursanız olun, sağlam kaleler içinde bulunsanız bile, ölüm size yetişecektir. Onlara bir iyilik gelirse: "Bu Allah'tandır" derler, bir kötülüğe uğrarlarsa "Bu, senin tarafındandır" derler. De ki: "Hepsi Allah'tandır". Bunlara ne oluyor ki, hiçbir sözü anlamaya yanaşmıyorlar?''
Nisa-79. Sana ne iyilik gelirse Allah'tandır, sana ne kötülük dokunursa kendindendir. Seni insanlara peygamber gönderdik, şahid olarak Allah yeter.
Bu iki ayet birbiri ile çelişkilidir.. Birinde iyilik ve kötülüğün de Allah tarafından olduğunu söyler.. Diğer ayette ise, iyiliğin Allah tarafından, kötülüğün ise kendimizden olduğunu.
Ha eğer burada mecazlı, söz sanatlı derin bir anlam var desen de farketmez.. Çünkü Kuran ne diyor;
"Andolsun ki, size apaçık ayetler, sizden önce geçenlerden örnek ve sakınanlara öğüt indirdik" (Nur suresi).
Neymiş?? .. Ayetler apaçıkmış.. Hiçbir derinlik, söz sanatı, mecaz vs. yokmuş..
Bu iki çelişkili ayet yetmedi mi?? .. Gerisi de var.
Hesap gününde Allah'tan başkası şefaat edebilir mi?
Edemez / Bakara-48: Kimsenin kimseden faydalanamayacağı, kimseden bir şefaat kabul edilmeyeceği, kimseden bir fidye alınmayacağı ve yardım görülmeyeceği günden korunun.
Edebilir/ Meryem-87: Rahman'ın katında söz almış olanlardan başkaları şefaat hakkına sahip olmayacaklardır.
Bu ayetler Kuran'ın Allah tarafından gönderilmediğini kanıtlamaktadır..
Ayrıca daha istiyorsan, sürüsüne bereket.. Miras paylaşımındaki Matematik hatası, Allah'ın ettiği yeminler!, Allah'ın ve Meleklerin peygambere namaz kılması gerektiği ile ilgili ayet, Muhammed'in evlatlığı olan Zeyd'in karısı olan Zeynebi nikahlaması, Muhammed'e özel ayet indirmesi (Diğer müminlerden farklı olarak kimlerle nikahlanabilmesi ile ilgili, Ahzap-50), farklı dinlerdekilere edilen hakaretler, bazı ayetlerde Muhammed'in ''de ki'' bağlacını unutması, gayrimüslimlerin öldürülmesi veyahut asılması-ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi veya haraca bağlanması, vs vs vs.. Ve dahası..
Madem Kuran Allah tarafından indirilmedi, peki Allah'ın var olduğuna dair bilgiye hangi metodoloji ile ulaştınız???
Ölmüş adamın neresine yanıt vermemizi bekliyorsun..
Yukarıdaki sözler bile, bir Tanrı'nın var olmadığını göstergesidir esasen.. Çünkü herkes farklı bir şeye Tanrı demiş.. Kimisi doğaya, kimisi havaya, iyi ideasına, ateşe, arkheye, büyük işçiye, evrenin özüne vs vs..
|