Tekil Mesaj gösterimi
  #142 (permalink)  
Alt 28-07-2009, 17:14
eco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
eco eco isimli Üye şimdilik offline konumundadır
daima arıza

sunasu'ya...
"Burdan seziyorum,siz bu gün iyi gününüzde değilsin eco
Valla dilinde tüy mü biter,kıl mı biter orasını bilemem ama tek bildiğim benim feminist damarlarımın kabardığını bildiğimdir şu an…
ve senin yazdıklarından anladığım, kadınları kafanda oturtmuş olduğun şablonun dışına çıkamaman...(ama bu söylemlerinden ilerde değişeceği konusunda o ışığı görüyorum sende )
Üretim ,yaratıcılık,beceri konusunda , erkekler kadınlara fırsat vermiyor ki yönetimde vs.lerde söz sahibi olsunlar...
bu kadınların zeki olmadıkları veya beceremedikleri ve üretemedikleri anlamına da gelmez.
ama şu var, kadınlar duygularını daha yoğun yaşadığı için olaylar karşısında duygularına kapılarak hareket ediyorlar, kaybediyorlarsa buradan kaybediyorlar.

Kadın beceriklidir kadın anadır, kadın sırdaştır, arkadaştır, kanaatkardir, kadın idare edendir, kadın evlendiği kocasını adam edendir, o erkekleride doğuran ve de büyüten kadındır, yedirendir, giydirendir, temizleyendir, namusdur, ...... dayak yiyen, itilen, kakılan, küçümsenen, ve de böyle aşağılanan ve aklından şüphe edilende kadındır,,.(vurun abalıya)

Kime ne anlatıyorum ki ben..
Ne söylesem,ne anlatsam boş işte …
Biz kadınlar Kötüyüz biz kötüüüüü...

Biraz ılımcı İslam Cumhuriyetçi olduğunda çık karşıma Eco.. "

sezgileriniz sizi yanıltıyor gayet iyiyim... kadınları oturtmuş olduğum bir şablon var evet o da kadın olmaları zaten... insan olamamaları... olmamaları... bu söylemlerim değişmeyecektir çünkü insanlıktan ve önce insan olunması gerekliliğine dair düşüncemden vaz geçmek kendimi yok etmek demektir benim için...

üretim yaratıcılık ve beceri konusunda kimse kimseye fırsat vermez... bunlar emek harcayarak olur ve yetenekle ilgili şeylerdir... örneğin makyaja harcanan zamanda resim yaptığınızı farzedin...

ayrıca kimse yönetimde söz sahibi olmasın... yönetimde olmasın... yönetmesinler... yönetilmeyelim...

"bu kadınların zeki olmadıkları veya beceremedikleri ve üretemedikleri anlamına da gelmez."

ama üretmedikleri anlamına gelir...

"ama şu var, kadınlar duygularını daha yoğun yaşadığı için olaylar karşısında duygularına kapılarak hareket ediyorlar, kaybediyorlarsa buradan kaybediyorlar.
"

bu duygularıyla hareket edenlerin sorunlarıdır... insanda mantık denen birşey bulunur bilmem haberiniz var mı? gerekli gereksiz heryerde duygularıyla hareket edeceklerine mantıklarını da kullansınlar...

Kadın beceriklidir kadın anadır, kadın sırdaştır, arkadaştır, kanaatkardir, kadın idare edendir, kadın evlendiği kocasını adam edendir, o erkekleride doğuran ve de büyüten kadındır, yedirendir, giydirendir, temizleyendir, namusdur, ...... dayak yiyen, itilen, kakılan, küçümsenen, ve de böyle aşağılanan ve aklından şüphe edilende kadındır,,.(vurun abalıya)

eee...erkekler içinde böyle bir sıralama yapılabilir... ama bu kadının insanlığa katkı sağlayacak üretimlerde (sanat, felsefe, bilim...) elle tutulur bir katkı yaptığı anlamına gelmez... ayrıca namus diye birşey yoktur... erke yada kadın ne farkeder doğum yapan kadındır... bu anatomik bir özelliktir... büyütülecek bir şey yoktur... bunun erkeklerle bir ilgisi de yoktur... zorla yada sonradan verilmedi kadına doğurma özelliği... kadın evlendiği kocasını adam mı eder evlilik gibi saçma sapan bir kurum üzerinden vardığınız yargı beni gülücüklere boğdu... tam bir küçük emrah edebiyatı olmuş bu paragrafınız...

önce insan olup kadınlığı yada erkekliği yaşanması gereken an ve zamanlarda yaşayanlara göre kadınlık üzerinden varolanlar için evet kötüü diyebilirim... kötüü de ne demekse?

Biraz ılımcı İslam Cumhuriyetçi olduğunda çık karşıma Eco.. "

bu ne demek? gerçekten böyle bir talebiniz varsa üzgünüm... dalga geçiyorsan çok yeteneksizsiniz bu konuda... islam ne? cumhuriyet ne?

Konu eco tarafından (28-07-2009 Saat 17:46 ) değiştirilmiştir..