|
sunasu'ya...
Kadına bir insan gözüyle bakmalısınız,Takmışsın kadının makyajına,alışverişine….
Bırak ya bunları Eco,insanlar ne istiyorlarsa ve ne şekilde davranmak istiyorlarsa varsın istedikleri şekilde hareket etsinler,
Hele hele bir kadına üretken değildir diyemezsin,bunu söylersen şayet gözüne dizine durur alimallah…
Günümüzde kadın kadar üretken bir canlı türü görebiliyormusun ? (olaya objektif bakarak cevap ver lütfen)
Kadın….erkekler gibi asla düşünmüyor,
Erkekler her olayda ve mekanda konu başlıklarıyla yetinmeleriyle bilinir,oysa kadınlar her olayın incelikleriyle detayına kadar inerler ve çözüm yolu bulmalarında üstlerine yoktur…
dilimde tüy bitti inanınız...kadına insan olarak bakıyorum ve erkeğede... cinsiyet ayrımcılığının ırkçılık kadar berbat birşey olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim... sorun kadınların kendini insan olarak görmeyip kadın ön kimliğiyle varolması ve bu ön kimliğin çok özel birşey olduğu gibi saçmasapan bir propagandayla sürekli gündemde tutmaya çalışması... tabiki takarım kadının makyajına alışverişine... başka birşey yaptıkları yok ki elle tutulan... üç beş isim saymaylada olmuyor bu iş... milyarlarca kadın var ama üreten keşfeden bir avuç... gerisi tüketim çılgınlığı yaşıyor... tabiki insanlar istedikleri gibi davransın yaşasın banane... ama beni ilgilendiren noktası düzenini ayakta tutan tüketim denen şeyin kadınlar sayesinde tükenmemesi ve düzeninde sarsılmaz bir kale gibi günden güne güçlenmesi... kadınların güzellikleri ve tatminsizlikleri adına yaptıklarının insanlığın sömürülmesindeki devasa payından bahsediyorum ve bunları nasıl bırakmamı söyleyebilirsiniz ki? düzen yıkılacaksa tüketim durmalıdır ilk önce... tüketimi durdurmak kadınları durdurmakla başlar...
"Günümüzde kadın kadar üretken bir canlı türü görebiliyormusun ? (olaya objektif bakarak cevap ver lütfen) "
bunu objektif olarak söylemiş olma ihtimalinize inanmıyorum... bana on tane kadın yönetmen, on tane kadın kaşif, on tane kadın yazar, on tane kadın ressam yada ne ürettiklerini düşünüyorsanız bi on tane kadın sayarmısınız? insanlığa kalıcı birşey bırakmış kaç kadın var?
Kadın….erkekler gibi asla düşünmüyor,
Erkekler her olayda ve mekanda konu başlıklarıyla yetinmeleriyle bilinir,oysa kadınlar her olayın incelikleriyle detayına kadar inerler ve çözüm yolu bulmalarında üstlerine yoktur…
evet kadınlar erkekler gibi düşünmüyor... bunu bilmeyen yok herhalde... erkeklerin konu başlıklarıyla yetinmeleriyle biliniyor olmasını da nereden çıkardınız? bu ne anlama geliyor? öküz altında buzağı aramamalarından mı? buna mantık denir... öküzün memesi olmaz ve buzağınında memesi olmayan bir büyüğüyle işi olmaz...
kadınların hangi olayın hangi çözüm yolunu bulmaların da neyin üstüne yoktur? bir şey üretmeyen bir insan neye çözüm bulabilir ki? kahve lekesi çimen lekesi yada 8 kişilik yemeği yarım saatte yapmak mı? kadınların insalık adına bulduğu çözümleri de örneklendirirseniz sevinirim... açıkçası bu konuda yetersiz kalmışım...
|