Tekil Mesaj gösterimi
  #133 (permalink)  
Alt 28-07-2009, 05:50
AlbatrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AlbatrosS AlbatrosS şuanda  aktiftir.
Raporlu Arıza

Alıntı:
eco´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
"ne alakası war şimdi maskeyle makyaj yapmanın

hala alaka kuramadığına göre tekrar söylememde fayda var sanırım... makyaj yapmak maske takmaktır... yüzünün normalde göründüğünden farklı göstermek... bunun içinde boyama gibi bir yöntem kullanmak... sence nedir peki?

" yani çirkin bi kız istediği kadar makyaj yapsın çirkinliğini örtemez bana göre. "

demek insanları dış görünüşüyle değerlendirmemizi salık veriyorsun!

"ya zaten konu burda sevgili olmakla ilgili yani sen sevgilini ilk tanıdığında makyajsız tanıyıp aşık olmuş olabilirsin ilişkiniz başladığında değişebilir makyaj yapmaya başlayabilir ve sana itici gelirse ayrılmak mı istiyceksin hemen,"

evet... böyle birşey olursa zaten anlaşamıyoruz demektir...benim sevgili kavramımda makyaja yer yok... ben sevgilimin doğal haliyle görünmesini tercih ederim... anasından doğduğu gibi... her anlamda...

"sence bu ilişki yaşamak adına çok basit bi ayrıntı değil mi ya?"

hayır...üstelik çok önemli...

"mesela ben makyajsız daha güselim ama makyajlı halim ruh halimi yansıtıyo kendimi ifade şeklim bi noktada, "

olur öyle şeyler...

"bazen son derece doğal bazen de senin kast ettiğin maske derecesinde makyaj yaparım.."

peki...

" ama ben hep benimdir yani sonuç olarak konu buraya gelsin."

seninle bir meselem yok... rahat ol
Olm, buraya görücü gelmişsin gibi hissettim: Doğal olsun, makyajsız olsun, okusun-entel olsun... Eee, başka ?

Makyaj konusunda haklılık payın var, hatta ben de sevmem, itici bulurum Fakat, insan dediğimiz varlıkta, bir de estetize edilmiş bir ''güzellik'' hissiyatı yok mudur? Eskiden trt 3 ''rock-market'' programı vardı(hala var mı bilmiyorum), izlemişsindir mutlaka, orada çıkan adamların bazıları yüzlerinde simsiyah boyalar, maskeler vs... Tamam, o adamın vermek istediği bir mesaj var belki de; yani hem estetik olup hem mesaj vermek isteyemez mi; ne bileyim ''beğenirken düşündürmek'' gibi Ahanda, entel dünyamıza yeni bir kavram daha Cem Yılmaz diyor ya; ulan düşünmeden gülen adam mı var, bu zaten bir zeka işi

Makyajın bir adım ötesi ''estetik''tir söz gelimi... Estetiğin varabileceği son nokta da AJDA PEKKAN Demem şu ki güzel kardeşim; insan beğenisi fiziki güzellik olgusundan da etkilenemezmi ve bu kötü bir şey midir? Soyut güzelliğin, güzel karakterin vs'nin net bir tanımı olabilir mi ki? Benzer biçimde, fiziki güzelliğin de objektif bir tanımı yoktur ki. Birisi duygusal, kendi halinde, sakin ve mütavizi insanları sever; başka biri zeki, kıpır kıpır ve sosyal olanları. Birisi uzun boyunu sever, başka biri kısa; birisi zayıf sever, başka biri balık etli, etli butlu Evrimsel süreçte, canlılığın eş seçimi en güçlü olup soyu devam ettirebilecek en yetenekli, en uyumlu olana yönelikti. İnsanın atalarından getirdiği genetik bilgileri tamamen değiştirdiğini, yok ettiğini söylemek zordur. Her bireyde farklı olmak kaydıyla farklı farklı zevkler, beğeniler biraz da bu bağlamda şekillenir: Yani içgüdüler.

Mey kasemi kırdın yere vurdun Tanrım
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrım
Gül renkli şarabım yere döktün tekmil
Zannım budur ki sen de sarhoş oldun Tanrım...

Hayyam...