Tekil Mesaj gösterimi
  #9 (permalink)  
Alt 13-07-2009, 19:02
insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
insan insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

sen kendi ülkende etnik kökenlerileri asimile et , yerleşim yerlerinin isimlerini değiştir onlardan "şaki" diye bahset zorunlu iskan politikalarınla parçala herşeyi ,yetmiyormuş gibi bununla da övün, işte onların aslında türk oldukları dağda kart kurt diye ses çıkarttıklarını söyle , ermenilerin hepsinin işbirliği yaptığını söyle , 6-7 eylül olaylarında senin parmağın çıksın ,rumların emperyalist güçlerin çıkarları doğrultusunda harekert ettiklerini söyle , süryanilerin kiliselerinin arsasına el koymaya çalış sonra git uygur türklerine sahip çık
lan artık gülüyorum böle mevzulara eskiden çevreme bunları anlatmaya çalışırdım şimdi gülüyom ben nasıl bir ülkede yaşıyorum ve bunları yapan insanların gerçekten samimi bir şekilde söylediklerinden kuşkulanıyorum yoksa " hep aynı nutku çek iş bitsin " düşüncesi mi var ?!

tesadüf bugün taraf'ta mazhar bağlı yazmış (sevmem ama iyi yazmıştı )biraz alıntı yapmak lazım geldi şimdi

Mazhar Bağlı

-Neden Bu Kadar Duyarlılık Gösterildi

Müslüman oldukları için karşı çıkmamız gerekiyor deniliyorsa, neden Sudan’da Irak’ta, Eritre’de, Moro’da Filipinler’de, Cezayir’de ve dünyanın pek çok yerinde yaşanan Müslüman katliamına da aynı düzeyde ve sertlikte bir tepki gösterilmedi?

İŞTE EN CAN ALICI NOKTA

... 2005 yılında Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Göç Sempozyumu’nda bir sunumu olan Doğu Türkistan Vakfı Müdürü Hamit Göktürk’ü daha da dikkatli dinledim. Göktürk hem yaşamış olduğu dramı hem de devam eden asimilasyonu yaşanan hikâyelerle anlatarak gerçek anlamda duygusal bir atmosferin yaşanmasına neden olmuştu. Kendisi gibi salondaki dinleyiciler de gözyaşlarını tutamamışlardı.

Ertesi gün bir başka göç dramının anlatıldığı ve bendenizin de konuşmacı olduğu oturumda Göç-Der Başkanı Şefika Gürbüz de Türkiye’de devlet ve PKK dolayısıyla yaşanan Kürt göçü üzerine bir sunum yaptı. Her ne kadar Göç-Der genelde bu işi fazla abartarak işi dramatize eden genel bir politikaya sahip ise de esasında buradaki konuşma tamamen resmî rakamlar üzerinden ve son derece makul bir biçimde gerçekleşti.

Salonda bulunanlar arasında Sayın Gürbüz’e oturduğu yerden itiraz edip, “Politika yapma! Bölücü! Terörist!” diye bağıran kim oldu biliyor musunuz? Doğu Türkistanlı Hamit Göktürk. Bir önceki gün kendi dramını anlatan adam, bir sonraki gün bir başkasının dramını dinlemeye tahammül bile edemedi. Hem de kendi ülkesi bile olmadığı bir ülkedeki bir iç meseleye kendi meselesinden de daha büyük bir önem atfederek...

Önce kendimize bakalım

Türkiye, kendi içindeki sorunlarını çözemediği için de hem Urumçi’ye hem de hatırlanacağı gibi başka bir diktatör yönetim tarafından Müslüman Çeçenlere karşı yapılan katliamlara ses çıkaramamıştı. Hatta Çeçenleri buraya göçmen olarak kabul edip etmemeyi bile tartışmak zorunda kalmıştı.

Dolayısıyla, kendi kamburundan kurtulamadığı sürece sahip olduğu güce yakışır bir tepki koyamayacaktır. Hiç kimse ham hâyâl peşinde koşmasın. Çünkü bu ülkeler Türkiye’ye en azından şunu demektedirler: Önce kendine bak!

Kahrolsun ulusal egemenlik. İnsanın vatanı yoktur!