|
ben farklı bir bakış açısıyla bakmak istiyorum olaylara. tanrı vardır yoktur gibi bir şey söylemicem. biraz ruhtan bahsetmek istiyorum ben. ruhu olmayan beden boş ceviz kabuğuna benzer. sadece hayatsal faaliyetleri yerine getirir.(koma durumu gibi düşünülebilir ama daha farklı.)ruh ölümsüzdür ve sonsuzdur. ama bir başlangıcı vardır. bizim duygusal şeyler hissetmemizi sağlar (sevmek nefret etmek öfke gibi). bebeklerin çoğu zaman bir şey hissetmediğini anlamadığını veya düşünmediğini zannederiz ama daha anne karnındayken annesinin hissettiklerini hissedebilir. günümüzde çoğu anne adayı hamileyken bebeğine klasik müzik dinletir. bebeklerin ruhu olmasa müzikten veya annesinin yaşadıklarından nasıl etkilenebilir?sonuçta bilimsel olarak bile kanıtlanmış bir şey bebeğin anne karnındayken annesinin mutlu veya öfkeli olmasından etkilendiği.buna göre sağlıklı veya hastalıklı doğuyo. eğer içimizde ölümlü bedenimizle bütünleşik ölümsüz bir varlık taşıyorsak bu maddesel olarak nasıl olabilir? hadi atom kendiliğinden oldu, canlılar evrimleşti o şekilde yeni canlılar ortaya çıktı diyelim. peki herşeyi hissetmemizi sağlayan o ölümsüz parça nereden geldi? eğer ruhumuz olmasaydı et ve kemik yığınından başka bir şey olur muyduk sizce? sonsuz bir varlık ancak sonsuz bir başka varlık tarafından yaratılabilir. insan belki bir hücreyi bir hayvanı veya bir insanı yaratabilir ama içine nasıl bir ruh koyacak? onun yaşamasını hissetmesini nasıl sağlayacak?
|